torsdag den 8. februar 2018

Vinter OL 2018 - Hold forudsigelser

Den første Vinter OL holdkonkurrence i kunstskøjteløb fandt sted i Sochi 2014.

Vinter OL 2018 i Pyeongchang skydes i gang på fredag (i nat!), og det samme gøres holdkonkurrencen i kunstskøjteløb, som afholdes for anden gang nogensinde. For nogle løbere er konkurrencen mest opvarmning til de individuelle events, mens det for andre er den helt store chance for en olympisk medalje.

Her er lige en kort reminder om holdkonkurrencens format:

Hold sammensætning
De 10 kvalificerede nationer sender én entry i alle fire discipliner til det korte program. Top 5 nationer kvalificerer sig til et lange program; her har hver nation mulighed for at udskifte en atlet/par i op til to discipliner (såfremt de har kvalificeret multiple entries i den disciplin).

Hold resultat
Hold scores udregnes på baggrund placeringen af deres entries i de respektive discipliner (10 point for førsteplads, 9 point for andenplads, osv. ind til 1 point for tiendeplads). Det betyder, at de korte programmer potentielt har mest vægt, da den laveste score for et langt program stadig er 6 point for en femteplads. Pointene for både det korte og lange program lægges sammen, og nationen med flest point vinder.

Forudsigelser
Igen er Rusland (OAR), Canada og USA de eneste realistiske medaljekandidater, da de andre nationer simpelthen har for store svagheder i flere discipliner. Til gengæld har både OAR, Canada og USA chance for guld, men lige nu må OAR være små favoritter til guld, tæt forfulgt at Canada, mens USA er favoritter til bronze.

Mine forudsigelser bygger på formodninger om holdenes sammensætning, da ikke alle er blevet annonceret endnu.



1. Olympiske Atleter fra Rusland (OAR)
Semi-bekræftet hold: Medvedeva (SP), Zagitova (FS), Kolyada (SP), Aliev (FS), Tarasova/Morozov, Bobrova/Soloviev.

Selvom både Stolbova/Klimov og Stepanova/Bukin desværre ikke blev inviteret til Pyeongchang, er de regerende olympiske holdmestre i god form til at forsvare deres titel. De er spået til at vinde begge segmenterne hos damerne, mens de er solide i både parløb og isdans; Tarasova/Morozov har dog haft nogle dårlige korte og lange programmer denne sæson. I sidste ende vil det nok komme an på deres herrer, som kan være gode, men de er særdeles også i stand til at have nedsmeltninger.



2. Canada
Semi-bekræftet hold: Osmond (SP), Daleman (FS), Chan, Duhamel/Radford (SP), Seguin/Bilodeau (FS), Virtue/Moir

Canada er de forsvarende sølvvindere, og mange fra 2014-holdet vender tilbage i håb om guld. De har to stærke damer, der kan splitte byrden, mens Patrick Chan nok er nødt til at tage teten hos herrerne, hvis de er seriøse om guld; Chan har ikke været i topform denne sæson, så hans placering kan godt blive afgørende. Hos parløb er Duhamel/Radford uden tvivl det bedste bud i det korte program, men de kan måske skiftes ud i friløbet alt efter hvor tæt det står. Det samme gælder for Virtue/Moir, som er favoritter til at vinde i isdans disciplinen.



3. USA
Bekræftet hold: Tennell (SP), Nagasu (FS), Chen (SP), Rippon (FS), Knierim/Knierim, Shibutani/Shibutani

De regerende bronzevindere har klogt nok valgt at sende de stabile løbere til det korte program, omend man kunne have argumenteret mod at splitte isdans istedet for damer. Især hos herrer (SP) og isdans kan de placere højt, mens de hos damer og parløb nok må løbe deres bedste og håbe på, at de ikke trækker for meget ned. USA har på papiret en chance for guld eller sølv, men så skal de nok også have lidt hjælp fra ovenstående to nationer.

4. Japan
Bekræftet hold: Miyahara (SP), Sakamoto (FS), Uno (SP), Tanaka (FS), Suzaki/Kihara, Muramoto/Reed

Japan er stærk i singles, men grundet deres store svaghed i parløb og isdans er de simpelthen ikke medaljekandidater. De har dog en fin chance for at gå videre til friløbet, og deres placeringer i singles kan have stor betydning, hvordan de endelige medaljer komme til at fordele sig.

5. Italien
Formodet hold: Kostner, Rizzo, Marchei/Hotarek (SP), Della Monica/Guarise (FS), Cappellini/Lanotte (SP), Guignard/Fabbri (FD)

Italien har også en god chance for at gå videre til friløbet, så længe de vælger at sende deres topløbere i det korte program, da nationen faktisk er stærk i tre af deres discipliner. Desuden kan deres placering i disse tre discipliner influere de endelige podiepladser.

6. Kina
Bekræftet hold: Xiangning Li, Han Yan, Yu/Zhang (SP), Peng/Jin (FS), Wang/Liu

Kina satser ufortrødent på de individuelle discipliner, da både medaljekandidater Boyang Jin og Sui/Han ikke vil deltage i holdkonkurrencen. Dermed bliver det svært for nationen at gå videre til friløbet, mens især deres par kan stadig forstyrre lidt hos medaljekandidaterne.

7. Frankrig
Bekræftet hold: Meite, Besseghier, James/Cipres, Lauriault/LeGac

Frankrig satser heller ikke alt på holdkonkurrencen, da Papadakis/Cizeron har bekræftet, at de ikke vil deltage. Dermed går de nok heller ikke videre til friløbet, og det er nok intentionen, så outside medaljeshots som James/Cipres kun skal løbe deres korte program.

8. Tyskland
Bekræftet hold: Schott, Fentz, Savchenko/Massot, Lorenz/Polizoakis

GPF-mestre Savchenko/Massot har annonceret, at de vil løbe det korte program som opvarmning, da de ikke har konkurreret i lang tid (de skippede EM, og desuden er dette hans OL-debut). Friløbet skal de nok ikke bekymre sig om, da resten af det tyske hold ikke forventes at placere højt.

9. Sydkorea
Semi-bekræftet hold: Choi, Cha, Kim/Kam, Min/Gamelin

Værtsnation kvalificerede sig lige til holdkonkurrencen, hvilket er dejligt at se for hjemmepublikum. I singles har de teknisk hæderlige løbere, der dog mangler all-around kvaliteten til at score højt, mens de som forventet er ret svage i parløb og isdans.

10. Israel
Semi-bekræftet hold: Bychenko, Buchanan, Conners/Krasnopolski, Tankova/Zilberberg

Også Israel gør deres OL-holddebut. Bychenko har en chance for en hæderlig placering, mens man i de andre tre discipliner forventer placeringer i bunden.

Se flere detaljer her.