tirsdag den 10. april 2012

Evora og Ladwig ender 10 år langt partnerskab

Evora og Ladwig ved U.S. Nationals 2012, hvor de tog bronze. (Foto: Getty Images)

De amerikanske parløbere Amanda Evora og Mark Ladwig har i dag offentliggjort, at de ender deres partnerskab. Parret var noget unikke, idet de formåede at forblive hele 10 år sammen (de startede tilbage i juni 2002) - en sjældenhed i det altid omskiftende felt i amerikansk parløb.

27-årige Evora planlægger nu på at færdiggøre sin bachelorgrad i bussiness administration, men hun forbliver aktiv i kunstskøjteløb som træner og igennem andre aktiviteter.

Ladwig har overraskende annonceret, at han vil fortsætte sin karriere i kunstskøjteløb. Han runder 32 år om mindre en måned, hvilket ikke er helt ungt i denne sport, men herrerne i parløb kan godt klare at være lidt ældre, og med manglen af herrer i parløb i USA burde det ikke være umuligt for ham at finde en passende partner.

Evora og Ladwig har igennem deres karriere taget fem medaljer ved de amerikanske mesterskaber, deriblandt to sølv. I år endte de på en 3. plads og kvalificerede sig dermed ikke til VM. Parret repræsenterede USA ved Vinter OL 2010, hvor de endte på en 10. plads, og ved VM i 2010 og 2011, hvor de endte på en henholdsvis 9.- og 11. plads.

Kilde: U.S. Figure Skating