onsdag den 27. oktober 2010

Tilføjelse af holdkonkurrence til Vinter OL virker sandsynlig!

Podiet ved den allerførste World Team Trophy i 2009 (v-h): Canada (sølv), USA (guld) og Japan (bronze).

IOC's bestyrelseskomité har lige holdt møde i Acapulco i Mexico, og de offentliggjorde i mandags, at de overvejer at tilføje syv nye discipliner til Vinter OL 2014 i Sochi. Den ene er en holdkonkurrence i kunstskøjteløb.

Ifølge Globetrotting af Philip Hersh så er ISU's formand Ottavio Cinquanta "99.9% sikker på at det vil ske". IOC's præsident Jaques Rogge vil først tage den endelig beslutning efter de enkelte verdensmesterskaber, som afholdes i løbet af April 2011. I vores tilfælde er dette så World Team Trophy, der afholdes i Japan.

Skulle holdkonkurrencen blive accepteret, vil denne forløbe over de tre første dage af kunstskøjteløbsprogrammet. Yderligere detaljer om formatet er:

* Ti hold (ét pr. land) vil kvalificere sig, baseret på resultater fra tidligere ISU konkurrencer, men det endelige kvalifikationssystem er endnu ikke udarbejdet.

* Hvert hold vil bestå af en herre og dame singles skøjteløber, et par og en isdansepar. (Ved World Team Trophy 2009, den første holdkonkurrence afholdt, havde hvert land to herrer og damer singles skøjteløbere og et par og et isdansepar.)

* Vinderen findes ved at lægge de enkelte skøjterløbere/pars totale scores sammen.

* Fem lande vil blive elimineret efter det korte program.

* Hvert land, der kvalificerer sig til det lange program, kan gøre to udskiftninger fra en pulje med alle de skøjteløbere, der har kvalificeret sig til en af de fire individuelle olympiske discipliner, eller de officielle substitutter. At gøre substitutterne valgbare vil være af særlig betydning for lande med kun én deltager i den individuelle disciplin, hvis denne skøjteløber nu bliver syg eller kommer til skade. Men de officielle substitutter bor ikke i den olympiske by, og Sochi er ikke let at nå i sidste øjeblik, så lande der tænker på at bruge substitutter må finde logi til substitutten i den olympiske by.

* Skøjteløberne kan fremføre de samme programmer, som de bruger i de individuelle discipliner.

Det er findes mange potentielle problemer ved sådan en holdkonkurrence, men jeg må sige, at jeg indtil videre er positivt indstillet. Fire discipliner i kunstskøjteløb ved Vinter OL er godt, men fem er endnu bedre. Hvad synes du?

(kilde: sify.com)