onsdag den 19. januar 2022

Four Continents 2022 forudsigelser - Parløb

Audrey Lu og Misha Mitrofanov er spået som en af guldfavoritterne ved 4CC.
 
Med kun seks par fra to nationer, må parløbernes felt ved ISU Four Continents Figure Skating Championships 2022 være et af de mindste nogensinde. Både USA og Canada sender deres ikke-olympiske teams.

Småfavoritterne må være amerikanske Audrey Lu og Misha Mitrofanov, som har opnået de bedste resultater denne sæson af hele feltet. De tog en solid 5. og 4. plads ved GP'erne, og de slog mange topnavne ved deres Golden Spin-sejr. Deres stabilitet tog dog et dyk ved de amerikanske mesterskaber - hvor det blev til bronze - og det gør måske konkurrencen mere åben.

Det canadiske toppar i dette felt er Evelyn Walsh og Trennt Michaud. Duoen startede sæsonen sløvt ud med en 8. og 6. plads ved GP'erne, og ved Golden Spin endte de på 9. plads. De formåede dog solide løb ved de canadiske mesterskaber, hvor det blev til sølv. Hvis de kan gentage dette, har de en god chance for en podieplads.

Deanna Stellato-Dudek og Maxime Deschamps har skøjtet sammen siden 19/20-sæsonen, men denne sæson er første gang de har konkurreret internationalt: her er det blevet til en 4. og 6. plads i Challenger Serien. Duoen har solide parelementer, men som så mange andre par kan de være utilregnelige på spring og kast. Seneste blev det til bronze ved de canadiske mesterskaber.

Amerikanske Emily Chan og Spencer Howe samt Katie McBeath og Nathan Bartholomay er begge relativt nye par, som begge har skøjtet sammen i to sæsoner. Begge er i stand til at udføre flotte parelementer, men stabiliteten på side-om-side spring er i den lavere ende. Ved de amerikanske mesterskaber blev det til en hhv. 4. og 5. plads.

Det sidste par i feltet er Lori-Ann Matte og Thierry Ferland, som tog en 4. plads ved de canadiske mesterskaber. Deres internationale resultater denne sæson har ikke været prangende med en 7. plads ved Skate Canada og en 7. og 10. plads i Challenger Serien.

Mine forudsigelser
1. Audrey Lu / Misha Mitrofanov USA
2. Evelyn Walsh / Trennt Michaud CAN
3. Deanna Stellato-Dudek / Maxime Deschamps CAN
4. Emily Chan / Spencer Akira Howe USA
5. Lori-Ann Matte / Thierry Ferland CAN
6. Katie McBeath / Nathan Bartholomay USA

Se flere detaljer her.

Four Continents 2022 forudsigelser - Isdans

Amerikanske Caroline Green/Michael Parsons gør deres 4CC-debut i Tallinn.
 
Isdansernes felt ved ISU Four Continents Figure Skating Championships 2022 indeholder ikke par, der skal til Vinter OL i Beijing. Derimod har vi et felt med mange up-and-coming par, som måske kan blive de næste store stjerner. 

Et af guldfavoritterne må være Caroline Green og Michael Parsons, som har haft noget af et semi-gennembrud denne sæson. De tog en stærk 4. og 5. plads ved GP'erne, to CS-bronzemedaljer og senest en flot 4. plads ved de amerikanske mesterskaber. Den amerikanske duo har især fået megen ros for deres fridans denne sæson.

Japanske Kana Muramoto og Daisuke Takahashi er også favoritter til guldet, og ved Warsaw Cup - hvor de tog sølv - slog de faktisk Green/Parsons. Parret har især en interessant rytmedans denne sæson. Det er dog kun deres anden sæson sammen, så stabiliteten på de svære løft og trin kan godt mangle. Ved de japanske mesterskaber havde de begge et fald i rytmedansen og endte samlet med sølv - og missede derfor billetten til OL.

Det anden-seedede amerikanske par er Emily Bratti og Ian Somerville, som havde deres debut sammen denne sæson. Det er blevet til en 8. og 5. pladser i Challenger Serien, før de overraskede med en superflot 5. plads ved de amerikanske mesterskaber. Hvis de fortsætter udviklingen, har de måske chancen for en medalje her.

Christina Carreira og Anthony Ponomarenko har før sæsonstart skiftet træner (til Scott Moir), men deres resultater har desværre været skuffende og nedadgående. For første gang som seniorer er det ikke blevet til nogle internationale medaljer, og ved de amerikanske mesterskaber blev det til deres hidtil værste med en 7. plads. Hvis de kan skøjte til deres forrige høje niveau, har de dog en medaljechance.

Det canadiske par Carolane Soucisse og Shane Firus har faktisk en 4CC-sølvmedalje på resuméet fra 2018 (også i et olympisk år). Denne sæson har deres resultater ikke været prangende, da det blev til 7. pladser ved begge deres GP'er og senest en 4. plads ved de canadiske mesterskaber. Med solide løb burde de dog have en chance for en podieplads i dette felt.

Hold også øje med Marie-Jade Lauriault og Romain Le Gac, som gør deres debut for Canada - duoen har tidligere skøjtet for Frankrig, så de er nogle af få løbere, som får prøvet at deltage ved både EM og 4CC. Parret tog en 5. plads ved de canadiske mesterskaber.

Mine forudsigelser
1. Caroline Green / Michael Parsons USA
2. Kana Muramoto / Daisuke Takahashi JPN
3. Emily Bratti / Ian Somerville USA 
4. Christina Carreira / Anthony Ponomarenko USA
5. Carolane Soucisse / Shane Firus CAN 
6. Marie-Jade Lauriault / Romain Le Gac CAN 
7. Holly Harris / Jason Chan AUS 
8. Haley Sales / Nikolas Wamsteeker CAN 
9. Charlotte Lafond-Fournier / Richard Kang in Kam NZL 
10. India Nette / Eron Westwood AUS 

Se flere detaljer her