lørdag den 12. december 2015

Fejlfri Medvedeva tager føring ved GPF 2015

Medvedeva udfører en lunge i sit korte program ved GPF 2015 (foto: RIA Novosti).

Dag 2 af Grand Prix Final 2015/16 i kunstskøjteløb sluttede med damernes korte programmer. Ambitionsniveauet var højt, og det medførte både gode og skuffende løb.

Den regerende juniorverdensmester Evgenia Medvedeva leverede et elegant og teknisk stærkt løb med alle spring - triple flip-triple tåloop, double axel og triple loop - i anden halvdel og lutter level 4 elementer. Den unge russer tog dermed føringen med et nyt personligt bedste på 74.58 point.

De næste tre damer er adskilt af kun 0.67 point. Elena Radionova havde en lidt skrattende landing på triple lutz, men hun improviserede klogt med en fin triple loop-triple tåloop i anden halvdel. Hun indtager en 2. plads med 69.43 point.

Fire gange GPF-mester Mao Asada lagde ud med en flot triple axel, men begge spring i hendes triple flip-triple loop blev kendt underroterede. Største fejl kom dog, da hun singlede sin lutz. Asada er på en 3. plad med 69.13 point.

Landsmand Satoko Miyahara løb et flot program med triple lutz-triple tåloop, triple flip og double axel. Hun mistede dog en del point, da flippen var på udvendigt skær (e). Publikum virkede også utilfredse med hendes 4. plads, men med 68.76 point er hun ikke langt fra en medalje.

Grace Gold var tæt på banten på sin triple lutz-triple tåloop, hvor bagenden var på to fødder, og flippen gav igen problemer, da hun doublede forsøget og dermed ikke fik nogle point for elementet. Hun scorede stadig solidt med 66.52 point, hvilket giver hende en foreløbig 5. plads.

Regerende bronzevinder Ashley Wagner havde step-out på sin triple flip og faldt senere på en improveret triple loop-triple tåloop (<<). De tekniske fejl placerede hende på en lidt fjern 6. plads ligesom forrige år.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Evgenia MEDVEDEVA
RUS
74.581
2Elena RADIONOVA
RUS
69.432
3Mao ASADA
JPN
69.133
4Satoko MIYAHARA
JPN
68.764
5Gracie GOLD
USA
66.525
6Ashley WAGNER
USA
60.046

Se flere detaljer her.

Stolbova/Klimov tager GPF-titel i parløb med overbevisende løb

Stolbova/Klimov udfører et løft i deres lange program ved GPF 2015 (foto: AP).

Parløbernes lange programmer ved Grand Prix Final 2015/16 startede ud med mange uvante fejl, men heldigvis blev det bedre mod de sidste par.

Førerne Ksenia Stolbova og Fedor Klimov leverede et skarpt og teknisk stærkt løb med highlights som side-om-side triple tåloop-triple tåloop-double tåloop og triple salchows samt kast triple flip og triple salchow. Deres rene løb blev belønnet med stående klapsalver og en ny personligt bedste FS score på 154.60 point. Russerne kunne dermed snuppe guldet.

De forsvarende mestre Megan Duhamel og Eric Radford gjorde det bedre i det lange program med triple twist, side-om-side triple lutz og kast quad salchow. Hun måtte dog sætte foden ned på deres side-om-side triple tåloop kombo og havde step-out på kast triple lutz. En score på 143.93 point rykkede dem op på sølv.

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov havde en skidt start, da hun faldt på begge side-om-side spring. Resten af deres løb var dog uden større fejl, og de fik landet kast quad salchow og triple loop. Deres score på 132.95 point var nok til at sikre dem en medalje, karrierens anden GPF-bronze.

Igen kunne Julianne Seguin og Charlie Bilodeau løbe over forventning. Canadierne landede level 4 triple twist, side-om-side triple tåloops og triple salchows samt kast triple loop. Eneste fejl var fald på kast triple lutz. Et nyt personligt bedste på 129.82 point sikrede dem en solid 4. plads, noget som de fleste ikke havde forventet.

Xiaoyu Yu og Yang Jin havde en dårlig start, da hun uventet faldt på nogle trin. De kom godt igen med side-om-side triple tåloops, men derefter singlede hun en axel og faldt på deres forsøg på kast quad salchow. Kineserne forblev på en 5. plads for andet år i træk.

Landsmænd Cheng Peng og Hao Zhang fik udført en quad twist, men hun doublede på side-om-side salchow og faldt på begge kast. De kunne stadig rykke op på en samlet 6. plads.

Alexa Scimeca og Chris Knierim havde en mindre nedsmeltning med fald på quad twist, kiks på begge spring (inkl. side-om-side fald) og usikre piruetter, hvoraf et blev kendt ugyldigt. Amerikanerne faldt til en skuffende 7. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV
RUS
229.4411
2Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD
CAN
216.6732
3Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV
RUS
206.5923
4Julianne SEGUIN / Charlie BILODEAU
CAN
200.9844
5Xiaoyu YU / Yang JIN
CHN
186.8755
6Cheng PENG / Hao ZHANG
CHN
183.0476
7Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM
USA
177.4267

Se flere detaljer her.

Tæt løb efter isdansernes korte dans ved GPF 2015

Weaver/Poje udfører deres Ravensburger vals (foto: AFP).

Alle isdanserne ved Grand Prix Final 2015/16 kunne levere nogle stærke korte danse. Top 4 opnåede alle sæsons bedste scores, og de er adskilt af kun 3.64 point, så podiet er stadig åbent.

De forsvarende mestre Kaitlyn Weaver og Andre Poje leverede deres klassiske vals med elegance og power. De opnåede level 3 på den partielle trinsekvens, mens de andre elementer opnåede level 4. De tager nu føringen med 72.75 point.

De regerende sølvvindere Madison Chock og Evan Bates havde en dramatisk dans med god fart, mens Anna Cappellini og Luca Lanotte skøjtede med charme og præcision; han havde dog en ekstra rotation på de første twizzles. Begge par opnåede samme høje levels som Weaver/Poje og er nu på en 2. og 3. plads.

Maia Shibutani og Alex Shibutani havde en sjov dans, men som det eneste par i feltet modtog de kun level 3 på begge Ravensburg sekvenser. De er stadig i medaljerækkevidde med en 4. plads.

Både Madison Hubbell og Zachery Donohue samt Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev leverede solide løb, men i dette felt gjorde lide lavere GOE og programkomponenter en forskel. De er på en 5. og 6. plads.

Stilling efter kort dans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE
CAN
72.751
2Madison CHOCK / Evan BATES
USA
71.642
3Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE
ITA
70.143
4Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI
USA
69.114
5Madison HUBBELL / Zachary DONOHUE
USA
66.215
6Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV
RUS
65.436

Se flere detaljer her.

Nathan Chen tager herrernes titel ved JGPF 2015

Aliev (sølv), Chen (guld) og Yamamoto (bronze) på herrernes podium. Foto ISU.

Herrernes konkurrence ved Junior Grand Prix Final 2015/16 var generelt en ret rodet affære, hvor langt de fleste løb under niveau. De fleste debuterede også sværere layouts, så måske det bliver bedre til Junior VM?

Favorit Nathan Chen løb et rent kort program og kunne score et nyt personligt bedste på 78.59 point. I det lange program forsøgte han tre quads, men kun en var ren. Derudover var der to fald, men han fik landet fem solide triple spring, og samlet kunne amerikaneren snuppe guldet med en solid margin.

Dmitri Aliev udførte også et rent kort program, som her scorede et nyt personligt bedste på 76.78 point. I det lange program landede han en en ren quad tåloop (step-out på den anden) og fire triple spring; han poppede dog også fire spring. Russeren tog sølv.

Den forsvarende sølvvinder Sota Yamamoto havde problemer med sin triple axel i begge løb, og begge quad forsøg i det lange program var ikke succesfulde. De andre elementer var dog stærke nok til, at han akkurat kunne holde fast i bronze.

Vincent Zhou landede sin første triple axel i international konkurrence i det korte program, hvor han opnåede et nyt personligt bedste. I det lange program landede han syv solide triple spring, men begge quads salchows var underroterede (en med fald). Han endte på en tæt 4. plads.

Det var en nedsmeltning fra Daniel Samohin, som havde hele 5 fald i sit lange program. Roman Sadovsky singlede to spring i det korte program og havde usikre landinger på de fleste spring i det lange. De to herre endte på en fjern 5. og 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Nathan CHEN
USA
225.0411
2Dmitri ALIEV
RUS
211.2222
3Sota YAMAMOTO
JPN
205.3134
4Vincent ZHOU
USA
204.5643
5Daniel SAMOHIN
ISR
184.6855
6Roman SADOVSKY
CAN
168.4066

Se flere detaljer her.

McNamara/Carpenter vinder isdansetitel ved JGPF 2015

 Loboda/Drozd (sølv), McNamara/Carpenter (guld) og Parsons (bronze). Foto: ISU. 

De første medaljer blev uddelt ved Junior Grand Prix Final 2015/16, da isdanserne i går udførte deres fridans.

Storfavoritter Lorraine McNamara og Quinn Carpenter leverede to stærke danse med høje levels, og selvom de virkede en smule skuffede med deres scores, kunne de stadig snuppe guldet med en stor margin.

De forsvarende sølvvindere Alla Loboda og Pavel Drozd opnåede et nyt personligt i deres korte dans, og med en fin fridans kunne russerne tage bronze for andet år i træk.

Rachel Parsons og Michael Parsons løb en stærk kort dans, men usikkerhed på twizzles og trin i fridansen trak dem ned. Søskendeparret kunne stadigvæk tage bronze.

De regerende bronzevindere Betina Popova og Yuri Vlasenko havde en solid kort dans, men lave levels på trin i fridansen forhindrede dem at rykke op på podiet. De endte med en tæt 4. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1Lorraine MCNAMARA / Quinn CARPENTER
USA
158.2611
2Alla LOBODA / Pavel DROZD
RUS
150.8632
3Rachel PARSONS / Michael PARSONS
USA
144.4125
4Betina POPOVA / Yuri VLASENKO
RUS
143.9644
5Marie-Jade LAURIAULT / Romain LE GAC
FRA
141.4453
6Anastasia SKOPTCOVA / Kirill ALESHIN
RUS
134.6166

Se flere detaljer her.