mandag den 15. februar 2010

Vær selv dommer

NBC har været så geniale at lave et program "You Be The Judge", hvor vi kunstskøjteløbsfan/nørder selv kan prøve at være dommerne. Man kan enten dømme live eller på genudsendelse (jeg har ikke prøvet at dømme live, da jeg har al fokus på TV'et).

Der er to sværhedsgrader: BASIC og EXPERT mode. I BASIC mode skal man bare bedømme det tekniske indhold og præsentationen på en skala fra 1-10. I EXPERT mode skal man give GOE's på de tekniske elementer (fra -3 til +3) og bedømme de fem programkomponenter på en skala fra 1-10 med 0.5-intervaller, næsten ligesom de rigtige dommer.

Dømmer man live vil nogle NBC eksperter fungere som det tekniske panel, hvor de identificerer elementer. I genudsendelse er der allerede en liste af de elementer, som kunstskøjteløberne udførte.

Vil du lege dommer, så følge dette link.

Vinter OL - Parrenes korte program

Hvor er jeg bare træt, men det var helt klart værd at blive op for at se parrenes korte program, da alle guldfavoritterne skøjtede superbt!


Aftenens første skøjteløbere, guldfavoritterne Xue Shen og Hongbo Zhao, satte en høj standard fra starten, da de skøjtede et fejlfrit program. Deres side-om-side tripel tåloops, tripel twist og kast tripel loop blev udført uden besvær, og dette betød at de for TREDJE gang i sæsonen opnåede en ny verdensrekord for det korte program, denne gang med en score på 76.66 point. For første gang i deres karriere ved Vinter OL, går de ind til det lange program som førerne.


Kun 0.70 point bagud er Aliona Savchenko og Robin Szolkowy, der ligeledes havde et rent program, hvor højdepunket var deres enorme kast tripel flip. Deres score på 75.96 point var ligeledes et nyt personligt bedste, og guldet er helt klart indenfor rækkevidde.


Top 3 rundes af med russiske Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov, hvis rene program gav dem et nyt personligt bedste på 74.16 point. Især deres side-om-side tripel tåloops var gode, og deres side-om-side piruetter var utroligt synkrone. Parret skal skøjte allerførst i den sidste gruppe (før Shen/Zhao og Savchenko og Szolkowy), så det vil blive spændende at se, om de prøver en kast quad salchow i det lange program. Dette element kan muligvis gøre forskellen mellem guld og bronze (hvis de lander det), da top 3 er adskilt af mindre en 3 point.

På en henholdsvis 4. og 5. plads er de to andre kinesiske par, som ligeledes udførte nogle solide programmer. Qing Pang og Jian Tongs program var det bedste jeg nogensinde havde set fra dem, og selvom de fik et fradrag på 1 point pga. tidsoverskridelse, opnåede de et nyt personligt bedste på 71.50 point. Dan Zhang og Hao Zhang havde ligeledes et solidt program, hvor den eneste fejl var på deres side-om-side piruetter, der slet ikke var synkrone. De opnåede deres sæsons bedste på 71.28 point. Begge par er stadig indenfor medaljerækkevidde.

Hjemmebanefavoritterne Jessica Dubé og Bryce Davison skuffede de canadiske fans med et noget usikkert program. Dubé faldt på deres side-om-side tripel salchows, og deres trinsekvens virkede besværet. En gavmild score (hjemmebanefordel?) for programkomponenterne holdt dem på en 6. plads med 65.36 point.

Overraskende ligger deres landsmænd Anabelle Langlois og Cody Hay på en god 7. plads med et nyt personligt bedste på 64.20 point. Parret skøjtede et fejlfrit program (de havde dog kun en dobbelt twist).

Skuffende var russiske Maria Mukhortova og Maxim Trankov, da Trankov for første gang i sæsonen faldt på sin tripel tåloop. Resten af programmet manglede liv, og de endte på en 8. plads med 63.44 point. Trankov var på gråden rand efter programmet, men overraskende nok fik han ikke dræberblikket fra Mukhortova (hun prøvede faktisk at trøste ham i Kiss&Cry, hvor sødt).

Tatiana Volosozhar og Stanislav Morozov havde også problemer med deres side-om-side spring, da Morozov havde et voldsomt stepout på deres tripel tåloops. De er på en nuværende 9. plads.

Også overraskende ligger amerikanske nationale sølvmedalister Amanda Evora og Mark Ladwig på en solid 10. plads med et rent program. Deres landsmænd Caydee Denney og Jeremy Barrett ligger overraskende helt nede på en 14. plads, da Denney uventet doublede sin tåloop.

Stillingen efter det korte program
1. Xue Shen and Hongbo Zhao CHN – 76.66
2. Aliona Savchenko and Robin Szolkowy GER – 75.96
3. Yuko Kavaguti and Alexander Smirnov RUS – 74.16
4. Qing Pang and Jian Tong CHN – 71.50
5. Dan Zhang and Hao Zhang CHN – 71.28
6. Jessica Dube and Bryce Davison CAN – 65.36
7. Anabelle Langlois and Cody Hay CAN – 64.20
8. Maria Mukhortova and Maxim Trankov RUS – 63.44
9. Tatiana Mukhortova and Stanislav Morozov UKR – 62.14
10. Amanda Evora and Mark Ladwig USA – 57.86
11. Nicole Della Monica and Yannick Kocon ITA – 56.82
12. Vera Bazarova and Yuri Larionov RUS – 56.54
13. Anais Morand and Antoine Dorsaz SUI – 55.34
14. Caydee Denney and Jeremy Barrett USA – 53.26
15. Vanessa James and Yannick Bonheur FRA – 51.16
16. Stacey Kemp and David King GBR – 48.28
17. Maylin Hausch and Daniel Wende GER – 45.46
18. Maria Sergejeva and Ilja Glebov EST – 42.18
19. Ekaterina Kostenko and Roman Talan UKR – 39.54
20. Joanna Sulej and Mateusz Chruscinski POL – 39.30

Se protokoller her.
Se startrækkefølgen for det lange program her.

Husk! Parrenes lange program begynder i morgen tidligt kl. 2 (se på TV2 eller Eurosport).