tirsdag den 3. marts 2020

Junior VM 2020 forudsigelser - Damer

Valieva, Liu, Lee og Usacheva er blandt medaljefavoritterne hos damerne.

Guldkampen hos damerne ved World Junior Figure Skating Championships 2020 bliver så spændende: den russiske quad springer mod den amerikanske triple axel og quad springer!

Den ene guldfavorit må være russiske Kamila Valieva, som er ubesejret denne sæson; hun vandt begge sine JGP'er, og ved JGPF tog hun guldet selvom hun ikke forsøgte quads. Ved de nylige russiske juniormesterskaber var hun dog tilbage til topform, da hun landede to quad tåloops og snuppede guldet med stor margin.

Den anden guldfavorit er den amerikanske mester Alysa Liu, som tog sølv ved JGPF. Hun har langt den højeste planlagte sværhed i feltet med både triple axel og quad lutz i sit repertoire - Liu har dog ikke helt samme polish og fart som Valieva. Hvis hun kan lande sine spring rent og uden underrotationer, så er guld uden tvivl i rækkevidde.

En bronzekandidat må være Daria Usacheva, som tog sølv ved begge sine JGP'er før det blev til bronze ved JGPF. Usacheva har gode komponenter og flot kvalitet på sine tekniske elementer, og derfor scorer hun højt, selvom uden triple axeler og quads. Hun har dog en tendens til at lave et par småfejl i sit lange program.

Den tredje russer er Maiia Kromykh, som også træner under Eteri Tutberidze. Ved JGP'er var stabiliteten lidt svingende, og derfor blev det "kun" til en 3. og 4. plads. Potentialet er dog stort, især hvis hun kan lande sin quad salchow, som hun har trænet; ved de russiske juniormesterskaber faldt hun på en fuldt roteret forsøg.

Sydkoreanske Haein Lee vandt begge sine JGP'er, men trods solide fremførelser blev det kun til en 5. plads ved Finalen. Lee er en stabil konkurrent med teknisk flotte spring, men hun kan godt være tilbageholden i præsentationen.

Japan sender to talentfulde damer, der dog begge kan kæmpe med stabiliteten. Den japanske juniormester Mana Kawabe tog senest en 4. plads ved Ungdoms Vinter-OL, og hvis hun kan lande sin triple axel rent, kan hun måske overraske. Uventet kunne Tomoe Kawabata tage bronze ved de japanske mesterskaber, men hun har endnu skøjtet nær fejlfrit internationalt denne sæson endnu.

Danmark repræsenteres af den danske juniormester Maia Sørensen, som tog en 45. plads ved sidste Junior VM.

Mine forudsigelser
1. Kamila Valieva RUS
2. Alysa Liu USA
3. Daria Usacheva RUS
4. Maiia Kromykh RUS
5. Haein Lee KOR
6. Mana Kawabe JPN
7. Tomoe Kawabata JPN
8. Alessia Tornaghi ITA
9. Ekaterina Kurakova POL
10. Starr Andrews USA

Se flere detaljer her.

Junior VM 2020 forudsigelser - Isdans

Nguyen/Kolesnik, Kazakova/Reviya og Shanaeva/Naryzhnyy er blandt favoritterne i isdans.

Hos isdanserne ved World Junior Figure Skating Championships 2020 ser det ud til, at vi kan få en meget tæt kamp om både guld og bronze.

En af guldfavoritterne er georgiske Maria Kazakova og Georgy Reviya, som tog en 6. plads ved forrige Junior VM. Denne sæson har de haft en stærk juniorsæson, senest med en sejr ved JGPF, men de har også konkurreret som seniorer, hvor de senest tog en 14. plads ved EM. Deres travle sæson har givet dem masser af erfaring, men træthed kan komme til at spille en rolle i så tæt et felt (de skal også deltage ved VM om 2 uger).

De andre guldfavoritter er amerikanske Avonley Nguyen og Vadym Kolesnik, som endte på en 4. plads ved forrige Junior VM. Duoen har haft også en flot sæson med to JGP-sejre, sølv ved JGPF og guld ved de amerikanske juniormesterskaber. Duoen har måske lidt mindre power end Kazakova/Reviya, men til gengæld har de mere præcision og polish - det kan give dem guldet, hvis georgierne laver fejl.

Bronze bliver nok en kamp mellem to russiske par. Elizaveta Shanaeva og Devid Naryzhnyy gør deres Junior VM-debut efter en stærk sæson med to JGP-sejre, bronze ved JGPF og senest guldet ved de russiske juniormesterskaber. Parret er endnu ikke helt så finpudsede som de mere erfarne par, men deres hurtige forbedringer lover godt.

Arina Ushakova og Maxim Nekrasov er Junior VM-bronzevindere fra 2018, men i 2019 blev det lidt skuffende til en kun 5. plads. Denne sæson har de ikke konkurreret i JGP'erne, så deres grundform er lidt svær at vurdere. De kunne dog tage en solid sølvmedalje ved de russiske juniormesterskaber.

De tredje russiske par i feltet er Diana Davis og Gleb Smolkin, som denne sæson har taget to JGP-sølvmedaljer før det blev en 6. plads (sidst) ved JGPF. Parret er endnu ikke helt på niveau med deres landsmænd, men med to gode danse burde de kunne placere i top 6.

Hold også øje med Loicia Demougeot og Theo Le Mercier. Franskmændene vandt også sølv ved begge deres JGP'er, før det blev til en 5. plads ved JGPF.

Danmark er repræsenteret af Sara Buch-Weeke og Nicolas Woodcock. De danske juniormestre gør deres Junior VM-debut.

Mine forudsigelser
1. Maria Kazakova / Georgy Reviya GEO
2. Avonley Nguyen / Vadym Kolesnik USA
3. Elizaveta Shanaeva / Devid Naryzhnyy RUS
4. Arina Ushakova / Maxim Nekrasov RUS
5. Loicia Demougeot / Theo Le Mercier FRA
6. Diana Davis / Gleb Smolkin RUS
7. Katarina Wolfkostin / Jeffrey Chen USA
8. Natalia D'Alessandro / Bruce Waddell CAN
9. Emmy Bronsard / Aissa Bouaraguia CAN
10. Miku Makita / Tyler Gunara CAN

Se flere detaljer her.