lørdag den 6. januar 2018

Tennell vinder titlen ved US Nationals 2018

Bradie Tennell udfører sit friløb "Cinderella" i San Jose.

De amerikanske mesterskaber 2018 U.S. Figure Skating Championships finder sted nu, nemlig fra den 28. december 2017 til 7. januar 2018 i San Jose, Californien, USA. Der bliver konkurreret i alle fire discipliner på juvenile, intermediate, novice, junior og senior niveau.

Den første afsluttede senior konkurrence var damernes, og nerverne var i vejret, da udtagelsen til Vinter-OL afhænger højt af resultatet og annonceres kort efter.

Med en 9. plads ved denne konkurrence fra sidste år, kom Bradie Tennell næsten ud af det blå og så alligevel ikke; hun har været sten solid hele sæsonen og tog seneste bronze ved Skate America. Den 19-årige løber fortsatte stabiliteten med to så godt som rene løb (kun en double axel var underroteret i friløbet), og hun kunne dermed snuppe sin første nationale senior titel og en billet til PyeongChang.

De tre næste damer er alle forhenværende amerikanske mestre, og faktisk tog Mirai Nagasu sin titel for hele 10 år siden. Hun havde den højeste sværhed planlagt i feltet, og selvom hun havde urene landinger på triple axel i begge løb, holdt hun fokus og landede de andre spring fint (en triple lutz (<) var på to fødder i FS). Sølvet og en OL-plads må føles ekstra godt, når man husker tilbage hvad der skete i 2014.

Forsvarende mester Karen Chen døjede med sygdom, men hun havde stadigvæk sit stærkeste løb denne sæson. Hun underroterede bagenden på triple lutz-triple tåloop i begge løb, og faktisk modtog hun hele tre < i friløbet. Dog var det kun flop på triple salchow (3S<<), som fejlhæftede hendes løb. Hun kunne dermed akkurat snuppe bronze og den sidste billet til Vinter-OL.

De nationale mesterskaber i en olympisk sæson forbliver ikke en ven med Ashley Wagner. Hun havde step-out på sin triple flip-triple tåloop (<) i det korte program, og i det nye friløb havde hun et dyrt pop med single salchow og to fødder på triple lutz (<). Lidt overraskende modtog hun dog ikke et boost i programkomponenterne som de andre medaljevindere. For tredje gang i træk endte hun uden for OL-pladserne, men ulig 2014 er hende resumé ikke stærkt nok til få OL-billetten alligevel.

Regerende bronzevinder Mariah Bell havde en usikker landing på triple lutz-triple tåloop i det korte program, og der var et fald på double axel i friløbet, men ellers var hun solid på springene. Samlet endte hun på en 5. plads.

Samlet resultat


Se flere detaljer her.