søndag den 2. maj 2010

Nyt par! Volosozhar/Trankov (RUS)

Det nye russiske toppar i Sochi 2014? Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov burde stadig have en super kast triple twist.

Det har været rygtet længe, men efter VM blev det officielt: det ukrainske par Tatiana Volosozhar og Stanislav Morozov samt russerne Maria Mukhortova og Maxim Trankov er ikke længere par på isen. Alt er dog ikke spildt, da Volosozhar og Trankov vil begynde at skøjte sammen; de vil repræsentere Rusland.

Tatiana Volosozhar er i lang tid blevet betragtet som en af de stærkeste kvindelige parløbere, men Morozovs utilstrækkeligheder (upålidelige solo spring, manglende ynde mm.) har betydet, at de blev ved med at ligge uden for medaljerækkerne. Efter sigende er det Volosozhar som har tøvet med splittet, da de også er et par uden for isen, mens Morozov har tilskyndet hende til at finde en stærkere partner. Volosozhars nye partnerskab med Trankov betyder, at Morozov trækker sig fra konkurrencekunstskøjteløb. Han vil dog fortsat være involveret i kunstskøjteløb, da han vil fungere som assistenttræner for parret.

Splittet hos Maria Mukhortova og Maxim Trankov skyldes den evige strid mellem de to (efter sigende skændes de hele tiden). Mukhortova bliver med deres gamle træner Oleg Vasiliev, og sammen vil de lede efter en ny partner.

Den 10. maj skal Volosozhar og Trankov angiveligt testløbe for den russiske skøjteføderation, som så vil godkende (eller afslå) parrets repræsentation for Rusland. De vil have deres træningsbase i Moskva, og Nina Mozer vil blive deres træner, mens nytilflytter Nikolai Morozov bliver deres koreograf. Da Tatiana har skøjtet for Ukraine, kan det nye par ifølge reglerne først konkurrere internationalt ved VM 2011. De burde dog stadig kunne konkurrere ved de russiske nationale mesterskaber.