torsdag den 10. juni 2010

Belbin og Agosto trækker sig tilbage


Belbin og Agosto udfører deres gallaprogram ved Vinter OL i Vancouver, hvor de endte på en 4. plads. (Foto: Getty Images)

Vi havde alle nok set det komme, og nu er det endelig officielt: Tanith Belbin og Benjamin Agosto trækker sig fra amatørkunstskøjteløb.

Parret har skøjtet i lidt over et årti sammen, og i løbet af denne lange karriere har de vundet 5 nationale titler, 4 VM-medaljer og sølvmedalje ved Vinter OL i Torino 2006, hvilket er den højeste placering af et amerikansk isdansepar ved et Vinter OL (en ære de nu deler med Davis/White).

Man kan vist godt sige, at de banede vejen til succes for de amerikanske isdansere. De vil blive savnet, men mon ikke vi får dem at se i isshows?

(kilde: US Figure Skating)

Endnu et par splitter - her Morand og Dorsaz


I år var Anaïs Morand og Antoine Dorsaz det første par til at repræsentere Schweiz ved Vinter OL siden 1976. De endte på en 15. plads. (Foto: Reuters Pictures)

Er det noget i vandet for tiden, siden så mange europæiske par splitter?

Det er endnu en sørgelig nyhed at meddele, at 21-årige schweiziske parløber Antoine Dorsaz har valgt at trække sig fra amatørkunstskøjteløb på grund af "manglende motivation". Hans nu tidligere partner, 17-årige Anaïs Morand, vil lede efter en ny partner. Parret er tre gange schweiziske seniormestre, og deres højeste placering ved hhv. EM og VM er en 8. plads og en 13. plads. De blev trænet af Ingo Steuer, som nu kun (indtil videre) har parret Savchenko/Szolkowy tilbage.

Deres timing er en skam, da EM den fortkommende sæson skal afholdes i Bern i hjemlandet. Schweiz's anden prominente kunstskøjteløber Stephane Lambiel vil heller ikke deltage, da han allerede er blevet professionel (og muligvis en koreograf for Daisuke Takahashi!)

Der er forlydender på internettet, at Morand muligvis vil danne par med Ilja Glebov, der indtil denne sæson har repræsenteret Estland med Maria Sergejeva. I dette tilfælde kan de først konkurrere internationalt i sæson 2011/12.

(kilde: Bieler Tagblatt online (tysk))