lørdag den 5. juni 2010

Salé og Pelletier annoncerer skilsmisse

Jamie Salé og David Pelletier forsøgte at holde på den pæne facade under Vinter OL i Vancouver, hvor de var kommentatorer. (Foto: AP Photo)

Love Story no more. I dag offentliggjorde Jamie Salé og David Pelletier, at de skal skilles. De fleste kender dem nok som 'det canadiske par' under dommerskandalen ved Vinter OL 2002 i Salt Lake City.

Salé og Pelletier blev gift den 30. december 2005 og har sammen sønnen Jesse, som de fortsat vil have fælles forældremyndighed over. Parret vil dog fortsætte med at skøjte sammen på isen til diverse events.

(kilde: cbc.ca/sports)

Den nye præsident for FFKKR er Aleksandr Gorshkov...

... eller er han?

Advarsel! Følgende bliver måske en smule politisk.

Som I måske kan huske, så klarede Rusland sig ikke så godt i kunstskøjteløb til Vinter OL i Vancouver, som de havde håbet. Den russiske regering ville se blod, og deres syndebuk blev den daværende præsident for FFKKR (den russiske skøjteunion), Valentin Piseev. For nylig bekendtgjorde Piseev, at han ikke ville stille op til genvalg af sin post.

Mulige kandidater til posten blev diskuteret på diverse kunstskøjteløbsfora, for det var jo spændende. At være præsident for FFKKR betyder magt, men ville presset om (uopnåelige) gode resultater ved Sochi 2014 skræmme folk væk? I går blev der så afholdt valg i Novogorsk, og kandidaterne blev nomineret umiddelbart før valget. De tre kandidater var Oksana Grishuk, Anton Sikharulidze og Alexander Gorshkov (billedet); alle tre legender og tidligere Vinter OL-guldmedaljevindere i kunstskøjteløb.

Valget blev dog nemt for vælgerne. Grishuk var af en eller anden grund ikke gyldig som kandidat, og Sikharulidze trak sig, så alle stemte enstemmigt på Gorshkov. - Og hvorfor var det lige Sikharulidze trak sig? Han var utilfreds med en helt ny forordning: skabelsen af den nye post generaldirektør. Og gæt hvem der udfylder posten? Ingen ringere end Piseev! Det er endnu uvist hvilken magt Piseev får/beholder, men mon ikke han får noget at sige, når han har magt til at få skabt en helt ny post til sig selv?

Gorshkovs nye beskæftigelse får dog også andre følger. Han er nemlig formand for ISUs tekniske komité i isdans, hvilket er en post han nu må opgive. Der går der forlydender om, at FFKKR vil nominere den russiske kunstskøjteløbsdommer Alia Shekhovtsova til jobbet. Fik jeg sagt, at hun er Piseevs kone?

Konklusion: FFKKR forbereder sig til Sochi 2014 på deres helt egen måde, og de tager ikke ordrer fra Kreml.

(kilde: sport-express.ru (russisk))