onsdag den 7. november 2012

Rostelecom Cup 2012 forudsigelser - Herrer

Patrick Chan udfører sit lange program ved Skate Canada 2012, hvor han tog sølv.

Vi har et dybt felt ved Rostelecom Cup 2012.

Canadiske Patrick Chan er som den regerende verdensmester en umiddelbar favorit, omend hans kurs er dykket en del siden hans 6. plads ved Japan Open og 2. plads ved Skate Canada. Han har stadig råd til at lave fejl som fald, men flops kan koste ham titlen - forudsat de andre herrer leverer.

Takahiko Kozuka ser ud til at have overvundet sin dårlige form forrige sæson, da han allerede har taget en individuel 2. plads ved Japan Open og en sejr ved Skate America. Med solide spring har han en god chance for en podieplads.

Landsmand Nobunari Oda tog bronze efter Chan ved Skate Canada. Hans programmer var solide, men hans lavere programkomponenter betyder, at han er nødt til at løbe nær fejlfrit for at have en chance for podiet.

Amerikanske Richard Dornbush skuffede gevaldigt forrige sæson med en 13. plads ved både de nationale mesterskaber og Four Continents. Denne sæson begyndte dog stærkt med sølv ved Finlandia Trophy, omend han lavede en del fejl i det korte program.

Landsmand Johnny Weir deltog også ved Finlandia Trophy, hvor det blev til en fjern 4. plads. Her var forsøgte han endelig quaden, omend det ikke lykkedes ham at fuldt rotere springet. Derudover så de andre spring også en smule rustne ud, så det bliver svært for ham at konkurrere med den nye generation.

Michael Brezina opnåede solide resultater forrige sæson, men hans trænerskifte i off-sæsonen har endnu ikke båret frugt, da det indtil videre er blevet til en 5. plads ved Nebelhorn Trophy og en 6. plads ved Skate America. Især hans quad (salchow) virker ustabil. Denis Ten har også fået en dårlig start på sæsonen med en 7. plads ved Nebelhorn Trophy og en 6. plads ved Skate Canada.

På hjemmebane har vi Artur Gachinski, der ser ud til at have mistet al selvtillid på sine spring. Ved Skate Canada blev det nemlig til en katastrofal 9. plads. Konstantin Menshov overraskede med solide løb ved Skate America, hvor det blev til en 4. plads. Zhan Bush gør sin GP debut. Han startede sæsonen med en 5. plads ved Finlandia Trophy og en 6. plads ved Cup of Nice.

Rostelecom Cup 2012 forudsigelser - Parløb

Volosozhar/Trankov udfører deres parpiruette ved Skate America, som de vandt.

Parløbernes felt virke mere ligetil at forudsige - men alt kan ske.

Favoritter er uden tvivl Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov. Parret er i en anden liga end de andre par i dette felt, og deres resultater denne sæson bakker dem op: guld ved Nebelhorn Trophy og Skate America. Ikke desto mindre lavede de en del småfejl ved Skate America, så der er plads til forbedring.

Landsmænd Vera Bazarova og Yuri Larinov startede til gengæld sæsonen mindre muntert, at de pga. hendes hofteskade måtte trække sig efter det korte program ved Nebelhorn Trophy. Skaden kræver ikke operation, men den kan i hvert fald ikke hjælpe på deres i forvejen ustabile side-om-side spring.

Caydee Denney og John Coughlin har leveret nær rene programmer ved både Nebelhorn Trophy og America, hvor det blev til sølv og bronze. Parrets programkomponenter er ikke helt på samme niveau som Bazarova/Larionov, men laver disse fejl, burde amerikanerne kunne snuppe sølv.

Canadiske Paige Lawrence og Rudi Swiegers havde et par småfejl, men de skøjtede ellers solidt ved Skate Canada, hvor det blev til en 4. plads. Parret har en chance for bronze, hvis de løber stærke programmer.

Det sidste russiske par er Anastasia Martiusheva og Alexei Rogonov. Parret er kendt for deres ustabile side-om-side spring (især hende), og selvom de tog guld ved Ondrej Nepela Trophy, fik de ikke landet et eneste rent spring her.

Tiffany Vise og Don Baldwin endte på en 6. plads ved Skate Canada, mens Nicole Della Monica og Matteo Guarise tog bronze ved både Ondrej Nepela Trophy og Cup of Nice, omend med noget svage konkurrence.

Rostelecom Cup 2012 forudsigelser - Damer

Adelina Sotnikova udfører sit korte program ved Skate America 2012, hvor hun tog bronze.

Rostelecom Cup 2012 starter med damernes disciplin. Feltet er meget åbent, da vi ingen forhåndsfavorit har. De tre GP bronzemedaljere fra tidligere i sæsonen er til at finde i feltet.

På hjemmebane har vi den regerende bronzevinder Adelina Sotnikova, som også startede sin sæson ved at tage bronze ved Skate America. Hun har en god chance for podieplads, da hun endnu ikke har befundet sig uden for podiet i sin seniorkarriere (undtagen World Team Trophy), men hun har til gengæld aldrig løbet rent nok til at tage guld internationalt.

Landsmand Alena Leonova er den regerende sølvvinder, men hun startede sæsonen meget skuffende, da hun med fejlfyldte programmer endte på en 7. plads ved Skate America. Indtil videre har hun løbet skidt ved denne konkurrence hvert andet år, så statistikken er ikke med hende.

Den sidste russer er Polina Korobeynikova, som gør sin GP debut. Hun er desværre ved at blive kendt for sin springustabilitet, da hun forrige sæson tog en 4. plads ved EM med et katastrofalt kort program og et fejlfrit langt program. Ved VM var alle programmer nedsmeltninger, og det blev kun til en 19. plads. Hun startede sæsonen med guld ved Cup of Nice, men hun lå kun på en 11. plads efter det korte program.

Kiira Korpi, som tog en 5. plads forrige år, gør back-to-back, da hun også deltog i forrige uges Cup of China, hvor hun tog bronze. Korpi plejer som regel at lave en del synlige fejl, men fulde rotationer og høje programkomponenter holder hende oppe.

Også Kanako Murakami har taget GP bronze denne sæson, her ved Skate Canada. I begge programmer landede hun alle sin spring, men utallige underrotationer trak den tekniske score ned. I Rusland må hun håbe på et venligt teknisk panel, hvis hun skal placere højt.

Valentina Marchei overraskede ved Skate America, hvor hun med to solide programmer tog en karrieres bedste GP placering med en 4. plads. Viktoria Helgesson skuffede til gengæld, da hun med flere underrotationer og flops endte på en 8. plads.

USA sender tre piger med meget tilfælles: stor tidlig hype, der endnu ikke er blevet til det store. Det var store håb til Gracie Gold ved Skate Canada, men to mindre nedsmeltninger resulterede i en 7. plads. Hun har dog sværhedsgraden og kvaliteten til at placere højt, hvis hun løber solidt.

Agnes Zawadzki startede sæsonen stærkt med en sejr ved U.S. Int'l FS Classic, men tre fald i det lange program ved Japan Open resulterede i en 6. plads ud af 6. Hendes dage med nedsmeltninger i det lange program er derfor ikke ovre.

Carolina Zhang løb umiddelbart solidt ved Skate America, men manglede sværhed, kvalitet og fart i programmet medførte en sølle 9. plads. Disse problemer virker ikke til at være nogle, man kan fikse på 3 uger.