onsdag den 7. november 2012

Rostelecom Cup 2012 forudsigelser - Herrer

Patrick Chan udfører sit lange program ved Skate Canada 2012, hvor han tog sølv.

Vi har et dybt felt ved Rostelecom Cup 2012.

Canadiske Patrick Chan er som den regerende verdensmester en umiddelbar favorit, omend hans kurs er dykket en del siden hans 6. plads ved Japan Open og 2. plads ved Skate Canada. Han har stadig råd til at lave fejl som fald, men flops kan koste ham titlen - forudsat de andre herrer leverer.

Takahiko Kozuka ser ud til at have overvundet sin dårlige form forrige sæson, da han allerede har taget en individuel 2. plads ved Japan Open og en sejr ved Skate America. Med solide spring har han en god chance for en podieplads.

Landsmand Nobunari Oda tog bronze efter Chan ved Skate Canada. Hans programmer var solide, men hans lavere programkomponenter betyder, at han er nødt til at løbe nær fejlfrit for at have en chance for podiet.

Amerikanske Richard Dornbush skuffede gevaldigt forrige sæson med en 13. plads ved både de nationale mesterskaber og Four Continents. Denne sæson begyndte dog stærkt med sølv ved Finlandia Trophy, omend han lavede en del fejl i det korte program.

Landsmand Johnny Weir deltog også ved Finlandia Trophy, hvor det blev til en fjern 4. plads. Her var forsøgte han endelig quaden, omend det ikke lykkedes ham at fuldt rotere springet. Derudover så de andre spring også en smule rustne ud, så det bliver svært for ham at konkurrere med den nye generation.

Michael Brezina opnåede solide resultater forrige sæson, men hans trænerskifte i off-sæsonen har endnu ikke båret frugt, da det indtil videre er blevet til en 5. plads ved Nebelhorn Trophy og en 6. plads ved Skate America. Især hans quad (salchow) virker ustabil. Denis Ten har også fået en dårlig start på sæsonen med en 7. plads ved Nebelhorn Trophy og en 6. plads ved Skate Canada.

På hjemmebane har vi Artur Gachinski, der ser ud til at have mistet al selvtillid på sine spring. Ved Skate Canada blev det nemlig til en katastrofal 9. plads. Konstantin Menshov overraskede med solide løb ved Skate America, hvor det blev til en 4. plads. Zhan Bush gør sin GP debut. Han startede sæsonen med en 5. plads ved Finlandia Trophy og en 6. plads ved Cup of Nice.

Mine forudsigelser
1. Patrick Chan CAN
2. Takahiko Kozuka JPN
3. Richard Dornbush USA
4. Nobunari Oda JPN
5. Konstantin Menshov RUS
6. Johnny Weir USA
7. Michal Brezina CZE
8. Denis Ten KAZ
9. Artur Gachinski RUS
10. Zhan Bush RUS

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: