fredag den 11. februar 2022

Vinter OL 2022 forudsigelser - Isdans

Sinitsina/Katsalapov, Papadakis/Cizeron og Hubbell/Donohue er blandt medaljefavoritterne i isdans.
 
Den næste individuelle event i kunstskøjteløb ved Vinter OL 2022 er isdans, hvor kampen om podiet og dets medaljer virkere tættere end nogensinde. Intet er bestemt på forhånd!

Favoritterne er dog de forsvarende OL-sølvvindere Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, som er det eneste ubesejrede par denne sæson (de har dog ikke mødt alle deres rivaler). Franskmændene vandt begge deres GP'erne med høje scores, men de trak sig fra EM for at undgå covid-19. Men rene løb styrer de deres egen skæbne, men med fejl kan døren måske blive åbnet for deres rivaler.

Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov blev spået til at blive franskmændenes nærmeste rivaler til guld, da russerne er de regerende VM- og EM-vindere. De er også det seneste par til at slå franskmændene, hvilket de gjorde ved EM 2020. De tabte dog begge segmenter til de to amerikanske toppar i holdkonkurencen, så deres sejrsstime kom til ende. De har stadig en god chance for medalje, hvis ikke hans dårlige ryg og udmattelse får dem til at lave fejl.

Det blev til en skuffende 4. plads (og misset bronze) ved OL 2018 for Madison Hubbell og Zachary Donohue, fordi de havde en dyr fejl i fridansen. De regerende VM-sølvvindere virker dog opsat på at gøre bod på dette, og denne sæson har de virket særdeles stærke. Ved den nyligt afholdte holdkonkurrence kunne duoen vinde rytmedansen med en stærk fremførelse.

Træningsmakkerne Madison Chock og Evan Bates håber også på bod efter et skuffende OL 2018, hvor de endte på en 9. plads. Denne sæson har de nærmest været lige med landsmændene Hubbell/Donohue, og det er virkelig dagsformen, som afgør hvem der placerer højst. Ved holdkonkurrencen kunne de imponere med en sejr i fridansen.

De regerende VM-bronzevindere Piper Gilles / Paul Poirier har ikke helt samme momentum som ovenstående. Canadierne havde en flot GP sæson, men ved holdkonkurrencen blev det til en lidt halvfjern 4. og 3. plads. De har potentialet til at overraske igen, men de skal undgå dumme fejl som lavere levels.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
3. Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov ROC
4. Madison Chock / Evan Bates USA
5. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
6. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin ROC
7. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
8. Lilah Fear / Lewis Gibson GBR
9. Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen CAN
10. Olivia Smart / Adrian Diaz ESP

Se flere detaljer her.