onsdag den 2. november 2016

Rostelecom Cup 2016 forudsigelser - Herrer

Uno, Fernandez, Kolyada og Aaron er blandt medaljekandidaterne.

I herrernes konkurrence ved Rostelecom Cup 2016 har vi på papiret en kamp om guldet mellem to herrer, mens bronze er mere åben for en håndfuld - intet er dog sikkert, som vi allerede har set denne sæson.

Japanske Shoma Uno har allerede konkurreret tre gange denne sæson, og alle tre gange er han løbet med sejren. Senest vandt han Skate America med et særdeles stærkt langt program, og ikke desto mindre var deres plads til forbedringer. Uno har den højeste basisværdi planlagt med bl.a. quad flip, og dette kombineret med gode piruetter og præsentation giver ham et stort scoringspotentiale.

Den regerende mester Javier Fernandez må dog på papiret være favoritten, givet han er den regerende EM og VM-guldvinder. Spanieren har også en høj sværhedsgrad planlagt, og ligesom Shoma har han også to quads i sit repertoire. Han begyndte sæsonen med en stærk 2. plads ved Japan Open efter Uno, men denne gang vil Uno ikke have hjemmebanefordelen.

Som sagt virker bronze mere åben, men en mulig kandidat er Mikhail Kolyada som endte på en tæt 5. plads forrige år. Han tog senere en flot 4. plads ved VM, og hans styrke er uden tvivl de store spring med ren teknik. Ved sæsonåbneren Finlandia Trophy virkede han dog lidt rusten og måtte nøjes med en 4. plads.

Max Aaron er udover Uno og Fernandez den eneste herre i feltet med GP-medaljer på resuméet, og det gør ham også til en oplagt bronzekandidat. Han er i stand til at udføre sin quad salchow med nogenlunde pålidelighed, og han får brug for springene, da hans programkomponenter normalt stadig halter bagud. Denne sæson er det indtil videre blevet til to Challenger bronzemedaljer.

Resten af feltet har scoret ret lige i deres sæsonåbnere, så der er plads til mange mulige resultater. Overraskelser kan være den regerende EM-sølvvinder Alexei Bychenko, som begyndte sæsonen med en 7. plads ved Finlandia Trophy - Grand Prix'erne plejer dog ikke at være gode for ham.

Mine forudsigelser
1. Shoma Uno JPN
2. Javier Fernandez ESP
3. Mikhail Kolyada RUS
4. Max Aaron USA
5. Deniss Vasiljevs LAT
6. Keiji Tanaka JPN
7. Artur Dmitriev RUS
8. Gordei Gorshkov RUS
9. Chafik Besseghier FRA
10. Elladj Balde CAN
11. Alexei Bychenko ISR
12. Alexander Majorov SWE

Se flere detaljer her.

Rostelecom Cup 2016 forudsigelser - Isdans

Chock/Bates, Weaver/Poje og Bobrova/Soloviev er medaljefavoritterne.

Vi har et yderst interessant felt hos isdanserne ved Rostelecom Cup 2016, da vi har tre par med potentiale for guld - ingen er dog klare favoritter, som vi ofte har ved Grand Prix'erne.

Amerikanske Madison Chock og Evan Bates havde en lidt langsom start på sæsonen med to 2. pladser i Challenger Serien, men ved forrige uges Skate Canada spillede teknikken og koreografien op i en højere enhed, og de var tæt på at tage guld foran Virtue/Moir på hjemmebane. Hvis de kan gentage disse løb, har de regerende VM-bronzevindere chance for at tage guld her.

Hjemmebanefavoritter Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev begyndte sæsonen med at slå Chock/Bates ved Ondrej Nepela Trophy, men i deres første GP måtte de nøjes med bronze efter et par uskarpe elementer. Russerne vil have hjemmebanefordel her, men de skal også bakke op med stærke løb, hvis de ikke vil ende med bronze igen.

Det store spørgsmålstegn er de regerende meste Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, hvis form er ret ukendt, da de gør deres sæsondebut her. Canadierne plejer altid at være stærke i GP'erne, men efter deres skuffende 5. plads ved VM har de valgt at skifte træner til Nikolai Morozov. Det bliver spændende at se, om trænerskiftet betyder, om de vil peake nu eller senere på sæsonen.

De resterende hold er nok ikke medaljekandidater med mindre store fejl sker fra ovenstående. Men kampen for en plads i øvre halvdel kommer nok fra Charlene Guignard og Marco Fabbri, som tog en solid 4. plads ved Skate America, og GP-debutanterne Tiffany Zahorski og Jonathan Guerreiro som har taget to Challenger bronzemedaljer denne sæson.

Fra Danmark har vi Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen, som tog en 7. plads i forrige uges Skate Canada. Med stærke løb har de uden tvivl chance for at forbedring den placering her.

Mine forudsigelser
1. Madison Chock / Evan Bates USA
2. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
3. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
4. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
5. Tiffany Zahorski / Jonathan Guerreiro RUS
6. Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen DEN
7. Elliana Pogrebinsky / Alex Benoit USA
8. Sofia Evdokimova / Egor Bazin RUS
9. Alisa Agafonova / Alper Ucar TUR
10. Viktoria Kavaliova / Yurii Bieliaiev BLR

Se flere detaljer her.