onsdag den 2. november 2016

Rostelecom Cup 2016 forudsigelser - Herrer

Uno, Fernandez, Kolyada og Aaron er blandt medaljekandidaterne.

I herrernes konkurrence ved Rostelecom Cup 2016 har vi på papiret en kamp om guldet mellem to herrer, mens bronze er mere åben for en håndfuld - intet er dog sikkert, som vi allerede har set denne sæson.

Japanske Shoma Uno har allerede konkurreret tre gange denne sæson, og alle tre gange er han løbet med sejren. Senest vandt han Skate America med et særdeles stærkt langt program, og ikke desto mindre var deres plads til forbedringer. Uno har den højeste basisværdi planlagt med bl.a. quad flip, og dette kombineret med gode piruetter og præsentation giver ham et stort scoringspotentiale.

Den regerende mester Javier Fernandez må dog på papiret være favoritten, givet han er den regerende EM og VM-guldvinder. Spanieren har også en høj sværhedsgrad planlagt, og ligesom Shoma har han også to quads i sit repertoire. Han begyndte sæsonen med en stærk 2. plads ved Japan Open efter Uno, men denne gang vil Uno ikke have hjemmebanefordelen.

Som sagt virker bronze mere åben, men en mulig kandidat er Mikhail Kolyada som endte på en tæt 5. plads forrige år. Han tog senere en flot 4. plads ved VM, og hans styrke er uden tvivl de store spring med ren teknik. Ved sæsonåbneren Finlandia Trophy virkede han dog lidt rusten og måtte nøjes med en 4. plads.

Max Aaron er udover Uno og Fernandez den eneste herre i feltet med GP-medaljer på resuméet, og det gør ham også til en oplagt bronzekandidat. Han er i stand til at udføre sin quad salchow med nogenlunde pålidelighed, og han får brug for springene, da hans programkomponenter normalt stadig halter bagud. Denne sæson er det indtil videre blevet til to Challenger bronzemedaljer.

Resten af feltet har scoret ret lige i deres sæsonåbnere, så der er plads til mange mulige resultater. Overraskelser kan være den regerende EM-sølvvinder Alexei Bychenko, som begyndte sæsonen med en 7. plads ved Finlandia Trophy - Grand Prix'erne plejer dog ikke at være gode for ham.

Mine forudsigelser
1. Shoma Uno JPN
2. Javier Fernandez ESP
3. Mikhail Kolyada RUS
4. Max Aaron USA
5. Deniss Vasiljevs LAT
6. Keiji Tanaka JPN
7. Artur Dmitriev RUS
8. Gordei Gorshkov RUS
9. Chafik Besseghier FRA
10. Elladj Balde CAN
11. Alexei Bychenko ISR
12. Alexander Majorov SWE

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: