torsdag den 22. november 2018

Internationaux de France 2018 forudsigelser - Isdans

Papadakis/Cizeron udfører deres fridans ved VM 2018 i Milano.

Vi har et utroligt dybt felt hos isdanserne ved Internationaux de France 2018, hvor det ser ud til at selv stærke par vil ende uden for podiet.

Storfavoritter er selvfølge de tre gange verdensmestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, der gør deres sæsondebut på hjemmebane. Parret måtte trække sig fra NHK Trophy, idet han pådrog sig en lille rygskade under træning, men selvom de ikke er i topform, burde de med lethed tage guld forudsat de ikke har en nedsmeltning.

Russiske Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov har haft en flot sæson indtil videre, hvor de har scoret flot - senest ved Skate Canada, hvor de tog sølv. Duoen har været kendt for deres til tider ustabile fremførelser med fejl på twizzles og løft, men hvis de kan fortsætte deres stabile facon, har de en god chance for endnu en sølvmedalje.

Piper Gilles og Paul Poirier tog bronze ved Skate Canada, men de havde potentiale til mere, da de havde en alvorlig fejl i deres rytmedans. Hvis de kan danse to rene programmer, kan de snuppe sølv i Grenoble, men det er ikke sikkert, at det er nok til en finaleplads.

De nykronede NHK Trophy-vindere Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker skal op mod et meget dybere felt i Frankrig. Duoen har en elegance og lethed i deres løb, men de har ikke helt samme power som ovenstående par. En top 4 placering er dog nok til at sikre dem en finaleplads.

Landsmænd Rachel Parsons og Michael Parsons har allerede taget fem medaljer ud af fem internationale konkurrencer denne sæson, og senest blev det bronze ved NHK Trophy. Parret ser mere og mere stabile ud, men i dette felt mangler de stadig topkvaliteterne til at udgøre en medaljetrussel.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov RUS
3. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
4. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker USA
5. Rachel Parsons / Michael Parsons USA
6. Marie-Jade Lauriault / Romain Le Gac FRA
7. Olivia Smart / Adrian Diaz ESP
8. Betina Popova / Sergey Mozgov RUS
9. Allison Reed / Saulius Ambrulevicius LTU
10. Adelina Galayavieva / Louis Thauron FRA

Se flere detaljer her.

Internationaux de France 2018 forudsigelser - Herrer

Nathan Chen udfører sit lange program ved Skate America 2018.

Vi har den klare guldfavorit hos herrerne ved Internationaux de France 2018, men der kan blive tæt kamp om de resterende pladser på podiet.

Regerende verdensmester Nathan Chen er uden tvivl storfavorit grundet hans multiple quads og gode komponenter. Han holdt lidt tilbage på sværheden ved Skate America - som han stadig vandt med en stor margin - så han har faktisk potentiale til at score endnu bedre. En top 5 placering vil dog være nok til at garantere amerikaneren en finaleplads.

Kinesiske Boyang Jin er den eneste herre, som har sværheden til at true Nathan Chen, men Jin havde en skuffende sæsonstart ved GP Helsinki, hvor han efter adskillige fald endte på en 5. plads. Den to gange VM-bronzevinder håber nok må at slutte en skuffende stime, da han tog en 19. plads ved forrige VM.

EM-sølvvinder Dmitri Aliev er også en herre, som løb langtfra sit potentiale ved sin første GP, da det kun blev en 5. plads ved NHK Trophy efter adskillige pop. Russeren er en velafrundet herre på isen, der er i stand til at tage medalje her, men hans scores har haft en nedadgående tendens denne sæson.

Landsmand Alexander Samarin havde en respektabel 4. plads ved Skate Canada. Han mangler stadig en del arbejde på programkomponenterne, men idet hans quads plejer at være nogenlunde stabile, plejer hans placeringer at være i den solide ende.

Amerikanske Jason Brown er også en medaljekandidat, omend hans mangel på quad sænker hans chancer. Hans præsentation og piruetter plejer altid at give ham et boost - nøglen blive at lande triple axelerne. Han tog en 6. plads ved Skate Canada.

Mine forudsigelser
1. Nathan Chen USA
2. Boyang Jin CHN
3. Dmitri Aliev RUS
4. Jason Brown USA
5. Alexander Samarin RUS
6. Kevin Aymoz FRA
7. Keiji Tanaka JPN
8. Deniss Vasiljevs LAT
9. Nicolas Nadeau CAN
10. Daniel Samohin ISR
11. Romain Ponsart FRA

Se flere detaljer her.