onsdag den 26. september 2012

Nebelhorn Trophy 2012 forudsigelser - Herrer

Tjekkiet sender en stærk duo med Michal Brezina og Tomas Verner. Brezina har vundet i alt 4 Nebelhorn Trophy medaljer og er den regerende sølvvinder. Verner har tre Nebelhorn medaljer på resuméet - guld tilbage i 2006 - men på det seneste har hans resultater været faldende.

Nobunari Oda, som vandt Nebelhorn ved sin eneste deltagen i 2008, gør sit comeback efter skade og der er pres på ham for at bevise, at han stadig tilhører top 3 i Japan.

Denis Ten fra Kasakhstan endte på en 9. plads forrige år, men i resten af sæsonen blev springene mere stabile og resultaterne gik opad.

Fra USA har vi Stephen Carriere og Keegan Messing. Carriere tog bronze forrige år og endte på en 6. plads ved de nationale mesterskaber, hvor Messing var en plads efter med sin 7. plads.

Rusland sender Ivan Bariev og Konstantin Menshov. Menshov tog Nebelhorn sølv i 2010. Tyske Peter Liebers, der tog bronze samme år, deltager også.

Hold også øje med Junior VM 2011 guldvinder og bronzevinder, hhv. Andrei Rogozine og Alexander Majorov.

Nebelhorn Trophy 2012 forudsigelser - Parløb

De tre regerende medaljetagere deltager i år, og selvsamme par er medaljefavoritter.

De regerende VM sølvvindere Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov tog guld her forrige år, og de er helt klart favoritter til at gentage titlen.

Landsmænd Vera Bazarova og Yuri Larionov burde også kunne forsvare deres sølv, såfremt side-om-side springene ikke fejler for meget.

De regerende bronzevindere Caydee Denney og John Coughlin er også trussel til sølv, men parret skal have gjort væsentlige forbedringer i deres programkomponenter, hvis de vil styre deres egen skæbne.

Resten af feltet er mere jævnt stillet. På hjemmebane har vi Mari Vartmann og Aaron van Cleave, der her endte på en 8. plads forrige år, men kunne præstere en 5. plads ved EM.

Hold også øje med amerikanske Gretchen Donlan og Andrew Speroff, som har en Nebelhorn 4. plads fra 2010.

1. Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov RUS
2. Vera Bazarova/Yuri Larionov RUS
3. Caydee Denney/John Coughlin USA
4. Gretchen Donlan/Andrew Speroff USA
5. Mari Vartmann/Aaron van Cleave GER

Nebelhorn Trophy 2012 forudsigelser - Isdans

På hjemmebane har vi de regerende Nebelhorn Trophy sølvvindere, Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi, der har chancen for at rykke en plads op på podiet.

Canada sender to potentielle medaljetagere: Kharis Ralph og Asher Hill, som er de regerende bronzevindere, samt Alexandra Paul og Mitchell Islam, der tog sølv ved U.S. Int'l FS Classic for to uger siden.

Amerikanske Madison Chock og Evan Bates vandt den korte dans ved U.S. Int'l FS Classic, men en kikset fridans trak dem ned på en 4. plads. Parret skal gøre det bedre her for at ende på podiet.

Juniorverdensmestrene fra 2011, Ksenia Monko og Kirill Khaliavin gør endelig deres internationale seniordebut efter skade.

Isabella Tobias og Deividas Stagniunas, som endte på en 5. plads forrige år, deltager også.

Outsiders kunne være franske Pernelle Carron og Lloyd Jones, som tog bronze ved Cup of China forrige år. Parret formåede dog ikke engang at kvalificere sig til fridansen ved VM (21. plads).

1. Nelli Zhiganshina/Ruslan Zhiganshin GER
2. Alexandra Paul/Mitchell Islam CAN
3. Madison Chock/Evan Bates USA
4. Kharis Ralph/Asher Hill CAN
5. Ksenia Monko/Kirill Khaliavin RUS

JGP Sencila Bled Cup 2012

Sæsonens femte Junior Grand Prix er JGP Sencila Bled Cup, som afholdes i Bled, Slovenien, fra den 26.-29. september. Der vil blive konkurreret i herre- og dame singles samt isdans på junior niveau. Her er navnene, du skal holde øje med:

Junior Herrer
Seriens nok dybeste felt findes her, da tre tidligere JGP-vindere deltager.

Kina sender en stærk duo: den regerende Junior VM guldvindder Yan Han, som gør sin sæsondebut, og Boyang Jin, som vandt sæsonens første JGP i Courchevel. Begge herrer har en triple axel og quad tåloop i deres repetoire.

Yan's største konkurrent er amerikanske Joshua Farris, som - armeret med en quad tåloop - startede sæsonen med en sejr ved JGP Lake Placid.

Fra Japan har vi Keiji Tanaka, som tog sølv ved JGP Lake Placid, og Shoma Uno, der vandt en JGP bronzemedalje forrige sæson. Hold også øje med canadiske Roman Sadovsky, der tog bronze ved Lake Placid

Junior Damer
Damernes felt er usædvanligt nok lidt svagere. USA's største medaljehåb er Courtney Hicks, som tog sølv ved JGP Lake Placid. Landsmand Barbie Long gør sin JGP-debut.

Sydkoreanske Hae Jin Kim har potentialet til at tage medalje, men oftest trækker det lange program hende ned. Hun startede sæsonen med en 5. plads ved JGP Austria.

Russiske Anna Shershak, der tog en JGP sølvmedalje forrige sæson, gør sin sæsondebut. Landsmand Evgenia Gerasimova, som endte på en 4. plads ved JGP Lake Placid, deltager også.

Hold også øje med japanske Miu Sato, som endte på en 4. plads ved begge sine JGP'er forrige sæson.

Isdans
Favoritter er nok Alexandra Aldridge og Daniel Eaton, som startede sæsonen med en sejr ved JGP Lake Placid. Parret havde dog problemer med deres levels i deres korte dans.

Deres største konkurrence komme fra Anna Yanovskaya og Sergey Mozgov, der tog sølv ved JGP Austria med en score tæt på Aldridge/Eaton's.

Bronzefavoritter er canadiske Andreanne Poulin og Marc-Andre Servant, der også tog bronze ved JGP Lake Placid.