tirsdag den 19. januar 2016

2016 US Nationals forudsigelser - Isdans

Hubbell/Donohue, Chock/Bates og Shibutani/Shibutani er favoritter i isdans.

Isdans er helt klart den mest kompetitive disciplin ved de amerikanske mesterskaber, da hele tre par formåede at kvalificere sig til GPF. Denne konkurrence viste også, at vi har en klar hakkeorden blandt parrene, men måske vi vil se nogle rykke sig nærmere hinanden.

Favoritter er uden tvivl de regerende nationale mestre og VM-sølvvindere Chock/Bates, som seneste formåede at forsvare deres sølv ved GPF. Parret er teknisk stærke og pålidelige, så selvom de nogle gange kan have småproblemer med twizzles, lader de ikke fejlen koste dem meget.

Tre gange nationale sølvvindere Shibutani/Shibutani er igen favoritter til sølv. Duoen var stærke ved GP'erne, hvor de også tog sølv og guld med høje scores, men trods solide løb ved GPF blev det stadig kun til en 4. plads. Det bliver svært for søskendeparret at slå Chock/Bates i direkte konkurrence, med mindre disse laver dyre fejl.

De regerende bronzevindere Hubbell/Donohue er også favoritter til at gentage deres forrige resultat. Parret havde en solid GP-sæson, hvor de for første gang kvalificerede sig til GPF. Parret har undergået store forbedringer denne sæson, men de kan nok ikke true top 2.

Tidligere juniorverdensmestre Hawayek/Baker tog en tæt 4. plads forrige sæson, men de har stagneret en smule denne sæson med nogle skuffende placeringer. Parret har ikke samme power som de mere rutinerede par, og deres programmer har highlightet dette uhensigtsmæssigt. Duoen har ikke konkurreret i et stykke tid, så måske de har fået tweaket lidt på deres danse.

Cannuscio/McManus er på papiret spået til at tage en 5. plads igen. Parret deltog i GP'erne, hvor det blev til en 5. og 6. plads.

Mine forudsigelser
1. Madison Chock / Evan Bates
2. Maia Shibutani / Alex Shibutani
3. Madison Hubbell / Zachary Donohue
4. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker
5. Anastasia Cannuscio / Colin McManus
6. Danielle Thomas / Daniel Eaton

Se resultat her.

2016 US Nationals forudsigelser - Damer

Hicks, Wagner, Gold og Edmunds er blandt medaljekandidaterne hos damerne.

Damernes konkurrence ved de amerikanske mesterskaber er kridtet op som en guldkamp mellem to damer og en bronzekamp mellem en håndfuld damer.

Tre gange national mester Ashley Wagner er en af guldfavoritterne, men hendes sæson har været lidt af en rutschebane: hun var suveræn ved Skate Canada med guld, men hun skuffede med en 4. plads ved både NHK Trophy og GPF (hvor hendes lange program dog var superb). Hun er den bedste performer i feltet, men hendes 3-3 er stadig upålidelig. Generelt skal hun undgå at grave sig ned i et hul i det korte program.

Den nationale mester fra 2014 Gracie Gold er den anden guldfavorit, da hun er den kun anden dame i feltet, som kvalificerede sig til GPF. Hun var solid ved GP'erne, men nerverne fejlede ved Finalen, hvor hun tog en samlet 5. plads. Hun har nok det højeste scoringspotentiale i feltet, men hun har brug for at levere dette potentiale på isen for at vinde.

Bronze og den sidste billet til VM på hjemmebane virker mere åben. Polina Edmunds er kendt som en pålidelig løber, og hun har også snuppet medalje ved alle sine deltagelser ved Nationals. Trods sin stabilitet har hendes GP-resultater været middel pga. underrotationer, men i dette felt vil hendes evne til at holde sig på benene måske være nok.

Karen Chen overraskede med bronze forrige sæson, og hun var solid, men ikke imponerede i sin GP-debut med to 5. pladser. Hun har it-kvaliteten til at score højt, men hun har stadig problemer med sin 3-3 og kan til tider have adskillige fejl i sit lange program.

Nationals har ikke været en god konkurrence for Courtney Hicks de seneste år, men hun overraskede alle ved NHK Trophy, hvor det blev til sølv (og hun slog Wagner). Hicks har god fart og eksplosive spring uden underrotationer, men hun mangler ofte kontrol, og derfor kan en fejl gerne blive til mange.

Tidligere national mester (tilbage fra 2008) Mirai Nagasu skuffede med en 10. plads forrige år, men denne sæson har hun vist lidt mere gejst, og hun har bl.a. oppet sin sværhedgrad. Kroniske underrotationer plager hende stadig, og trods solide løb blev det stadig kun til en 5. plads ved NHK Trophy. Hun har dog stadig en chance for at blande sig i podiet.

Mine forudsigelser
1. Gracie Gold
2. Ashley Wagner
3. Polina Edmunds
4. Karen Chen
5. Courtney Hicks
6. Mirai Nagasu
7. Tyler Pierce
8. Angela Wang
9. Mariah Bell
10. Hannah Miller

Se resultat her.