onsdag den 2. november 2011

Cup of China 2011 forudsigelser - Herrer

Japanske Yuzuru Hanyu ved Nebelhorn Trophy 2011, som han vandt.

Feltet består af den del herrer, som er tæt på, men stadig mangler det helt store gennembrud.

Japan sender en stærk duo bestående af Yuzuru Hanyu samt Nobunari Oda. Hanyu havde en smule problemer med kondien og springene forrige Grand Prix sæson, men han har gjort store tekniske fremskridt i løbet af sommeren - han forsøger quads i begge programmer. Denne sæson startede han ud med guld ved Nebelhorn Trophy. Oda er også en stærk springer med en quad i sit repetoire, men dumme regnefejl koster ham tit medaljer. Han plejer dog at være solid ved Grand Prix'erne.

USA sender også mulige medaljetagere. Jeremy Abbott havde en skuffende forrige sæson, da han ikke kvalificerede sig til VM. Dette skyldtes til dels støvleproblemer, men ifølge Abbott er de løst, og quaden bliver genintroduceret. Richard Dornbush endte på en 4. plads Skate America med nogle springfejl, som han nok håber at forbedre på.

Den regerende VM bronzevinder Artur Gachinski har endnu ikke vundet medaljer ved senior Grand Prix'erne, men der nok en stor forventning til at han gør dette år. Han startede sæsonen stærkt ud med en 2. plads ved Japan Open.

Kevin Reynolds blev forrige sæson den første (og hidtil eneste) herre til at lande to quads i det korte program, men andre springproblemer - især på triple axelen - betyder, at han endnu ikke har vundet GP-medaljer. Han endte på en skuffende 20. plads forrige VM pga. skade, så det er uvist, hvordan hans form er.

På hjemmebane har vi Nan Song, der tog sølv ved Junior VM i 2010. Han har dog indtil videre været ret undervældende i seniorrækkerne.

Brian Joubert, som kun mangler Cup of China guld for at fuldende sin hextet Grand Prix sejre, har desværre trukket sit pga. en rygskade. Han er stadig på deltagerlisten til Trophée Eric Bompard, så forhåbentlig er skaden ikke alvorlig. Kinesiske Jinlin Guan har også trukket sig, så feltet er kun på 8 herrer.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Nobunari Oda JPN
3. Artur Gachinski RUS
4. Jeremy Abbott USA
5. Richard Dornbush USA
6. Kevin Reynolds CAN
7. Nan Song CHN
8. Jialing Wu CHN
WD - Brian Joubert FRA
WD - Jinlin Guan CHN

Se flere detaljer her.

Cup of China 2011 forudsigelser - Damer

Carolina Kostner fremfører sit lange program ved Skate America 2011. (Foto: Reuters Pictures)

Vi har et godt mix af damer i denne konkurrence, hvor der måske er nogle unge damer, som kan overraske.

Caroline Kostner skal deltage i sin anden Grand Prix denne sæson, og hun er i hvert en af favoritterne til at tage guld. Hun var i overraskende god form ved Skate America, hvor det blev til sølv, så mon ikke hun har øjnene sat på guld? En top 2 placering burde sikre hende en plads i Finalen.

Hun vil få god konkurrence fra Kanako Murakami, som havde en stærk Grand Prix sæson forrige år, hvor hun blandt andet tog bronze ved Finalen. Murakami er ret stabil mht. spring, men denne sæson har hun øget den tekniske sværhedsgrad, så der også større chance for, at hun laver fejl.

Mange vil have deres opmærksomhed på GP-debutant Adelina Sotnikova, som er den regerende Junior Verdensmester. Hendes landsmand Elizaveta Tuktamisheva, som hun slog ved Junior VM, tog overbevisende guld ved Skate Canada, så mange er spændt på om hun kan gøre hende kunsten efter. Sotnikova har de svære spring, men hun har på det seneste døjet med småskader (se hendes nye programmer ved de russiske test løb SP og FS).

En anden tidligere juniorløber gør sin GP-debut. Amerikanske Christina Gao endte på en 4. plads ved forrige Junior VM og har også triple-triple kombinationerne. Hun har desværre også lidt af en småskade, men træner Brian Orser fortæller at det har givet hende tid til at arbejde på præsentationen.

Vi har tre piger, som søger oprejsning fra deres forrige Grand Prix. Ksenia Makarova og Valentina Marchei endte på en henholdsvis 5.- og 9. plads ved Skate America, mens Mirai Nagasu gør back-to-back fra Skate Canada. Hun endte på en skuffede 5. plads ved Skate Canada og har ikke særlig lydt positiv mht. til sine chancer her.

På hjemmebane har vi Bingwa Geng, som skøjtede godt her forrige år, hvor hun endte på en 4. plads.

Mine forudsigelser
1. Carolina Kostner ITA
2. Adelina Sotnikova RUS
3. Kanako Murakami JPN
4. Christina Gao USA
5. Mirai Nagasu USA
6. Bingwa Geng CHN
7. Ksenia Makarova RUS
8. Valentina Marchei ITA
9. Kexin Zhang CHN
10. Qiuying Zhu CHN

Se flere detaljer her.