tirsdag den 9. april 2013

World Team Trophy 2013 - analyse af hold

World Team Trophy er en sjov måde at afslutte sæsonen: sjove udklædninger og kampråb i Kiss & Cry samt en samlet præmiesum på 1 million US$ (hvilket er meget i kunstskøjteløb disse dage).

Canada
Hold: Patrick Chan, Kevin Reynolds, Gabrielle Daleman, Kaetlyn Osmond, Duhamel/Radford, Weaver/Poje

Canada skuffede lidt med bronze forrige gang, men i år er de guldfavoritter. Alle på holdet opnåede en top 10 placering ved VM 2013 undtagen Gabrielle Daleman, som slet ikke deltog (det blev til en 6. plads ved Junior VM).

Variable kan dog rykkede dem længere ned ad podiet: Patrick Chan har historisk ikke været i topform ved WTT, Reynolds har brug for at lande sine quads som ved Four Continents, både Daleman og Osmond er lidt uprøvede (og dermed uforudsigelige) og Weaver/Pojer er stadig et stykke fra topform.

USA
Hold: Max Aaron, Jeremy Abbott, Gracie Gold, Ashley Wagner, Castelli/Shnapir, Chock/Bates

USA er de regerende sølvvindere. Ingen på holdet er guldfavoritter i deres respektive discipliner, men manglen på større svagheder gør dem igen til en af favoritterne til titlen.

Både Ashley Wagner og Chock/Bates har gode chancer for podiepladser i deres respektive discipliner, mens Jeremy Abbott og Gracie Gold må anses for at være de største variable, da de både kan løbe brillant eller have en nedsmeltning. Holdets største svaghed er Castelli/Shnapir, hvis 13. plads ved VM er den laveste blandt parløberne i feltet.

Japan
Hold: Takahito Mura, Daisuke Takahashi, Mao Asada, Akiko Suzuki, (intet par), Reed/Reed

Værtsnation Japan er de regerende mestre, men det vil blive meget svært for dem at forsvare grundet deres svagheder i halvdelen af disciplinerne. Deres styrke er i singles, hvilket formatet favoriserer, men kun Mao Asada har opnået pålidelige resultater gennem sæsonen.

En podieplads afhænger af, at både Mura, Takahashi, Suzuki ikke vakler. Manglen på et par betyder en automatisk 6. plads i denne disciplin, og Reed/Reed kan se frem til en 5. plads i isdans.

Rusland
Hold: Maxim Kovtun, Konstantin Menshov, Adelina Sotnikova, Elizaveta Tuktamysheva, Volosozhar/Trankov, Monko/Khaliavin.

Med undtagelse af én disciplin er Rusland lidt af en blandet pose, hvor det er svært at vide hvad man får. De nykronede verdensmestre Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov burde uden tvivl tage guldet i parløb, mens singles løbere Kovtun, Sotnikova og Tuktamysheva kan have gode eller dårlige dage som set ved EM vs. VM.

Konstantin Menshov har løbet solidt denne sæson, men lavere programkomponenter vil holde ham nede. Ksenia Monko/Kirill Khaliavin erstatter Bobrova/Soloviev, som ellers var favoritterne i isdans. Denne udskiftning betyder, at Ruslands singles løbere virkelig skal levere for at opnå en podieplads.

Frankrig
Hold: Brian Joubert, Romain Ponsart, Lenaelle Gilleron-Gory, Mae Berenice Meite, James/Cipres, Carron/Jones

Frankrig sender ikke sit stærkeste hold, da både Florent Amodio og Nathalie Pechalat/Bourzat har trukket sig. Både Brian Joubert og James/Cipres opnåede top 10 placeringer ved VM, men resten af holdet placerede lavere eller deltog ikke engang.

Kina
Hold: Yi Wang, Han Yan, Zijun Li, Kexin Zhang, Peng/Zhang, Yu/Wang

Både Han Yan og Zijun Li er up-and-coming med stort potentiale og placeringer på podiet eller tæt på er ganske mulige. Resten af det kinesiske hold vil dog have svært rykke sig op fra bunden i deres respektive disicipliner.

Se flere detaljer på isuresults.com