lørdag den 27. november 2021

Valieva vinder Rostelecom Cup 2021 med rekord scores

Kamila Valieva udfører sit lange program i Sochi.

Det tekniske niveau var utrolig højt hos de russiske damer ved Rostelecom Cup 2021, og det blev da også dem, som endte på podiet.

Canada Skate-vinder Kamila Valieva var i en klasse for sig selv i det korte program, hvor hun var fejlfri med triple axel, triple flip og triple lutz-triple tåloop. Dette blev belønnet med en ny rekord score på 87.42 point. Hun fortsatte med at brillere i friløbet, hvor hun landede tre quads, en triple axel og fem andre triple spring - eneste "fejl" var en doublet salchow. En FS score på 185.29 point er også en rekord, og med sæsonens anden GP-sejr går hun til Finalen som storfavorit.

Den regerende VM-sølvvinder Elizaveta Tuktamysheva leverede også et rent program med høj teknisk sværhed som triple axel, triple lutz-triple tåloop og triple flip. I friløbet fik hun landet begge sine triple axeler (den ene med step-out) samt seks andre triple spring. Med høje scores blev hun tildelt sæsonens anden GP-sølvmedalje, og hun er også videre til Finalen.

Den tredje russer Maiia Kromykh havde et uheldigt kort program, da hun faldt på sin triple lutz og dermed ikke fik udført en kombination. Hun kom dog stærkt igen i friløbet, hvor hun fik landet to quad tåloops (den ene med step-out) samt seks triple spring. Dette trak hende op på bronze, hvilket også sikrer hende en finaleplads.

Mariah Bell satsede på kvalitet - og ikke sværhed - og det betalte sig i det korte program, hvor hun tog en foreløbig 3. plads med en ren fremførelse med bl.a. triple flip-double tåloop og triple lutz. I friløbet fik hun udført seks triple spring, omend hun havde hånd på salchowen. Med en lavere sværhed faldt hun til en samlet 4. plads.

Belgiske Loena Hendrickx singlede sin flip i det korte program, og det efterlod hende på en foreløbig 6. plads. I det lange program havde hun usikre landinger på sine to første springelementer, men de resterende spring var rene. Den solide fremførelse trak hende en plads op.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Kamila VALIEVA
RUS
272.7111
2Elizaveta TUKTAMYSHEVA
RUS
229.2323
3Maiia KHROMYKH
RUS
219.6952
4Mariah BELL
USA
210.3534
5Loena HENDRICKX
BEL
203.6965
6Madeline SCHIZAS
CAN
192.1447
7Viktoriia SAFONOVA
BLR
185.6496
8Rino MATSUIKE
JPN
184.3678
9Ekaterina KURAKOVA
POL
175.64119
10Ekaterina RYABOVA
AZE
175.24810
11Eva-Lotta KIIBUS
EST
163.111211
12Olga MIKUTINA
AUT
161.091012

Se flere detaljer her.

Mishina/Galliamov vinder guld ved Rostelecom Cup 2021

Mishina/Galliamov udfører deres dødsspiral i det lange program.
 
De ikke-russiske par havde problemer i Sochi, og dermed kunne de russiske par dominere feltet ved Rostelecom Cup 2021.

Forhåndsfavoritter Anastasia Mishina og Aleksandr Gallimov gjorde konkurrencen tættere end ventet, da hun åbnede op på side-om-side triple salchow (3S<<) i det korte program. De andre elementer som twist og kast triple lutz var dog stærke nok til, at de tog en meget tæt foreløbig 2. plads. Duoen beviste dog, hvorfor de er de regerende verdensmestre: de leverede et fejlfrit langt program med tre side-om-side triple spring og to triple kast. Det rykkede dem op, og med sæsonens anden guldmedalje går de mod Finalen som en af guldfavoritterne.

Der var stor forbedring at spore hos Daria Pavliuchenko og Denis Khodykin, som leverede et rent kort program med triple twist, kast triple loop og side-om-side triple tåloops. De tog dermed føringen. I friløbet landede de ambitiøst en side-om-side triple tåloop-triple tåloop(<)-double tåloop, men hun faldt på triple salchow. Deres kast var rene, men de mistede nogle levels på et par elementer. Samlet kunne de tage sæsonens anden GP-sølv, som kvalificerer dem til Finalen.

Det tredje russiske par Iasmina Kadyrova og Ivan Balchenko skøjtede et rent kort program, hvilket gav dem en solid 3. plads med en god margin. De fik landet begge side-om-side elementer i friløbet, men halvt inde i programmet faldt hun på kast triple flip og under deres dødsspiral, som så fik 0 point. I dette felt gjorde de dog nok til at tage bronze i deres GP-debut.

Amerikanske Audrey Lu og Misha Mitrofanov imponerede med et rent kort program, og deres lange program var også stærkt med undtagelse af et fald på kast triple loop. De kunne tage en 4. plads foran mere veletablerede par som canadiske Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro, som havde adskillige fejl i begge programmer.

Samlet resultat

Se flere detaljer her.

Sinitsina/Katsalapov tager forventet sejr ved Rostelecom Cup 2021

Sinitsina/Katsalapov udfører deres fridans i Sochi 2021.
 
Der var ingen store overraskelser at spore hos isdanserne ved Rostelecom Cup 2021, men vinderne havde dog nogle ukarakteristiske fejl i fridansen.

Hjemmebanefavoritterne Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov leverede en stærk rytmedans, hvor de opnåede solide levels, og de tog dermed føringen med en stor margin. Fridansen forløb godt indtil de havde et kikset exit på deres stationære løft. Deres score led desuden af, at to løft gik over tid. Ikke desto mindre kunne de tage sæsonens anden GP-sejr, og de er nu videre til Finalen, hvor de vil få rigtig konkurrence.

Charlene Guignard og Marco Fabbri modtog en del lave levels i rytmedansen, men de gjorde nok til at tage en foreløbig andenplads. Derimod var det italienske pars fridans uden slinger i valsen, og de modtog en score som konsoliderede deres sølvmedalje. Duoen er også videre til Finalen.

Canadiske Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen leverede to solide danse, og de kunne dermed tage sæsonens anden og forventede bronzemedalje.

Samlet resultat

Se flere detaljer her.

Kvitelashivili overrasker med sejr ved Rostelecom Cup 2021

Morisi Kvitelashivili udfører et spring i sit lange program ved Rostelecom Cup 2021.

Herrernes konkurrence ved Rostelecom Cup 2021 beviste (igen), at man ikke kan bruge forrige resultater til at spå noget som helst - ingen havde vist gættet på de endelige placeringer i Sochi.

Morisi Kvitelashvili var godt nok den forsvarende sølvvinder, men ingen havde forventet dette resultat fra ham.Georgieren måtte kæmpe for nogle landinger i det korte program, men han fik dog skøjtet rent med quad salchow-triple tåloop, triple axel og quad tåloop. I det lange program fik han landet to quads, en triple axel og fem andre triple spring, men han faldt på sin anden quad tåloop. Hans samlede score var et nyt personligt bedste, og selvom han ikke vandt et af segmenterne, kunne han samlet tage sin første GP-sejr.

Forhåndsfavorit Mikhail Kolyada havde et skuffende kort program, da han kiksede begge landinger (stepout, fald) på sine to quad forsøg og dermed ikke fik udført en kombination. De dyre fejl efterlod ham på en 4. plads. I friløbet havde han igen dårlige landinger på sine to quads til start, men resten af programmet var stærkt med bl.a. quad tåloop-triple tåloop og to triple axeler. En sejr i friløbet trak ham op på sølv, og dermed er han videre til Finalen.

I det korte program overraskede Kazuki Tomono alle ved at løbe fejlfrit med quad tåloop-triple tåloop, quad salchow og triple axel. Det rene program gav ham en foreløbig 1. plads med en lille margin. Japaneren havde dog problemer i det lange program, da han havde et fald og adskillige usikre landinger - han fik dog udført to fine quad tåloops. Samlet rykkede han ned til en tæt bronzemedalje.

Roman Sadovsky fik også leveret over forventning. Han havde et step-out på sin triple axel i det korte program, men hans quad salchow og triple lutz-triple tåloop var fine. Friløbet var hans bedste i lang tid: der var to usikre landinger, men derudover fik han landet alle sine spring uden pop eller fald. Fjerdepladsen er hans hidtil bedste GP-placering med en godt stykke.

Italienske Matteo Rizzo havde endnu et skuffende kort program med et fald og en landing på to fødder. Han kom dog stærkt igen i friløbet: han triplede sit første quad forsøg, men ellers løb han rent med en quad tåloop-triple tåloop og seks yderlig triple spring. Samlet kunne han trække sig op på en samlet 5. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Morisi KVITELASHVILI
GEO
266.3323
2Mikhail KOLYADA
RUS
264.6441
3Kazuki TOMONO
JPN
264.1915
4Roman SADOVSKY
CAN
253.8034
5Matteo RIZZO
ITA
250.4792
6Evgeni SEMENENKO
RUS
246.6676
7Camden PULKINEN
USA
237.9759
8Mark KONDRATIUK
RUS
231.88118
9Keiji TANAKA
JPN
229.751010
10Michal BREZINA
CZE
219.59611
11Nika EGADZE
GEO
210.17127
12Brendan KERRY
AUS
204.19812

Se flere detaljer her.