tirsdag den 7. februar 2012

Four Continents 2012 forudsigelser - Herrer

Patrick Chan er storfavorit til at tage guld i herrernes disciplin. (Foto: Reuters Pictures)

Konkurrencen starter af med herrernes konkurrence, og favoritten er uden tvivl 4CC mesteren fra 2009, Patrick Chan, der er ubesejret denne sæson. Han er både teknisk stærk i spring - han planlægger i alt tre quad tåloops - og i programkomponenter, så han skal falde mange gange for at kunne tabe. Han ser ud til at peake mod slutningen af sæsonen, da han for nylig leverede to rene programmer ved de nationale mesterskaber. Han har desuden den fordel, at han til daglig træner i Colorado Springs, hvor konkurrencen jo bliver afholdt.

Hans største (og nok eneste) konkurrence vil komme fra Daisuke Takahashi. Takahashi er også en yderst velbalanceret skøjteløber, og han ser ud til at bliver stærkere og stækere. Blandt andet fik han for første gang i lang tid landet en quad i sit korte program ved de nationale mesterskaber. Hans basisværdi er ikke så høj som Chans, så han får brug for at løbe rent for at have en chance for guld.

Bronze ser mere åben ud. Nan Song har haft noget af en gennembrudssæson med bronze og sølv ved Grand Prix'erne, og succesen skyldtes hovedsageligt de svære, men stabile spring. Men hensyn til præsentation er han dog stadig et stykke bagud.

Adam Rippon leder de amerikanske herrer an. Han vandt titlen tilbage i 2010, men denne gang bliver det bare en kamp for ham at lande på podiet. Han har solid præsentation, men manglen på en quad betyder at han skal lande sin nemesis triple axel. Ross Miner og Richard Dornbush gør begge deres 4CC debut, og de har også en chance for bronze, hvis de løber fejlfrit. Især Dornbush har brug for at løbe stærkt efter sin skuffende fremførelse ved de nationale mesterskaber.

Kevin Reynolds har de langt sværeste spring planlagt med bl.a. tre quads og 8 triple spring i det lange program. Løber han mod forventning fejlfrit, vil hans tekniske score kunne trække ham højt op.

Holds også øje med Denis Ten og Tatsuki Machida, der begge har potentialet til at snuppe medalje. Deres lave springstabilitet taler dog ikke til deres fordel.

Mine forudsigelser
1. Patrick Chan CAN
2. Daisuke Takahashi JPN
3. Nan Song CHN
4. Adam Rippon USA
5. Ross Miner USA

Se flere detaljer her.