torsdag den 11. november 2010

Skate America tidsplan

Skate America finder som sagt sted i Portland, Oregon i USA, hvilket er hele 9 timer bagud i forhold til Danmark.

Tidsskema, dansk tid

Lørdag den 13. november
04:00-05:15 - Parløb: kort program
05:45-07:30 - Herrer: kort program
23:00-00:30 - Damer: kort program

Søndag den 14. november
00:45-02:10 - Isdans: kort dans
04:00-05:55 - Herrer: langt program
06:30-07:50 - Parløb: langt program
20:00-21:45 - Isdans: fridans
22:05-23:50 - Damern: langt program

Mandag den 15. november
02:00-04:30 - Galafremvisning "Skating Spectacular"

Se flere detaljer her.

På internet eller TV?
Jeg har ikke kendskab til nogle steder, der viser konkurrencen live og gratis, men jeg skal nok poste nogle updates, hvis jeg finder ud af noget. Konkurrencen forløber alligevel om natten, så det praktiske er måske bare at se det, når det bliver uploadet på Youtube.

Skate America forudsigelser - Isdans

Meryl Davis og Charliet White er igen favoritter til guldet. (Getty Images)

Den disciplin hvor USA nærmest er sikret guld er selvfølgelig isdans, da guldmedaljetagerne fra NHK Trophy Meryl Davis og Charlie White deltager. Parret er bare et niveau over de andre deltager. De har angivelig justeret lidt på begge deres programmer, da de var lidt upolerede ved NHK Trophy, så forvent blot at de scorer endnu mere her.

Favoritterne til sølvet er canadiske Vanessa Crone og Paul Poirier, der lige har har vundet deres første Grand Prix titel. Begge deres programmer var solide, og tager de som forventet sølv her er de videre til Finalen, hvor de sikkert kan forbedre deres 6. plads fra sidste år.

Deres landsmænd Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, der kommer med sølv fra NHK Trophy, deltager også. De er småfavoritter til bronze, men de får stærk kamp fra det amerikanske søskendepar Maia Shibutani og Alex Shibutani, der vandt bronze efter dem ved NHK Trophy. De vandt dog fridansen over Weaver og Poje, men et fald i deres korte dans forhindrede dem i at placere højere, så de har helt klart chancen for endnu en medalje her.

Rusland er repræsenteret af Ekaterina Riazanova og Ilia Tkachenko, som startede sæsonen med bronze ved Nebelhorn Trophy. Her slog de faktisk Shibutani'erne, så de kan måske gentage denne bedrift igen.

Mine forudsigelser
GULD - Meryl Davis/Charlie White USA
SØLV - Vanessa Crone/Paul Poirier CAN
BRONZE - Maia Shibutani/Alex Shibutani USA

Se hele deltagerlisten her.

Skate America forudsigelser - Damer

Amerikanske Rachael Flatt er den regerende Skate America sølvmedaljetager. (Foto: Getty Images)

Også i damernes disciplin bliver det et match-up mellem deltagerne fra NHK Trophy, da alle medaljetagerne derfra vil deltage.

Guldmedaljetageren fra NHK Trophy Carolina Kostner døjer stadig med skade, som medfører, at hun igen ikke vil forsøge sin triple flip eller lutz. Igen kan hun regne med at opnå høje programkomponenter, hvis hun bliver på fødderne, men hun kan kun håbe på, at damerne igen har nedsmeltninger, hvis hun skal tage guld igen. En top 4 placering sikrer hende en plads i Finalen.

Hjemmebanefavoritten vil for andet år i træk være Rachael Flatt, som tog sølv ved NHK Trophy med tekniske stærke programmer. Hun fik dog ikke udført en triple-triple kombination i nogle af programmerne, som hun plejer, så hvis hun lander sin 3lutz-3loop kombination her som hun planlægger, har hun en stor chance for guld.

Japanske Kanako Murakami vandt bronze ved NHK Trophy. Indtil videre har hun fuldført super korte programmer, hvorefter det lange program har været en mindre nedsmeltning. Skal hun lande på podiet igen, vil det formentlig kræve, at hun ikke falder tre gange igen.

Fra Canada har vi Amélie Lacoste, som overraskende tog bronze ved Skate Canada, selvom hun havde et par fejl i begge programmer. Hendes sæsons bedste score er dog bedre end Murakamis, så hun er helt klart en trussel til en medalje.

Resten af feltet indeholder damer, som efter skuffende placeringer ved deres første Grand Prix'er nok håber på at klare sig bedre her. Elene Gedevanishvili endte på en 6. plads ved NHK Trophy efter utallige fejl i det korte program. Amerikanske Caroline Zhang kæmper stadig med at rette sine teknikker, mens landsmanden Alexe Gilles efter nedsmeltninger endte på en sidsteplads ved Skate Canada. Søskendeparret Viktoria og Joshi Helgesson er igen oppe mod hinanden; ved Nebelhorn Trophy var det Viktoria som sejrede. Min-Jung Kwak, der trods stort potentiale endte på en kun 9. plads ved Cup of China, deltager også.

Mine forudsigelser
GULD - Rachael Flatt USA
SØLV - Carolina Kostner ITA
BRONZE - Kanako Murakami JPN

Se hele deltagerlisten her.

Skate America forudsigelser - Herrer

Daisuke Takahashi er favorit til at vinde sin anden Grand Prix guldmedalje i sæsonen. (Foto: Getty Images)

I herrernes disciplin vil tre Grand Prix medaljetagere fra tidligere i sæsonen konkurrere for anden gang.

Den ene er Daisuke Takahashi, som på trods af nogle fejl vandt NHK Trophy med behagelig margin. Han er bare så langt forud med hensyn til programkomponenterne, at han igen kan vinde her, selvom han laver nogle fejl. En top 4 placering er dog nok til at kvalificere ham til Finalen.

Hans landsmand Nobunari Oda tog sølv ved Skate Canada. Oda har normalt solide spring med suveræn kvalitet, men hans manglende evne til at performe har det med at gøre hans programmer noget tørre, hvortil dommerne giver ham lave programkomponenter. Sølv garanterer ham en plads i Finalen, hvor han er regerende sølvmedaljetager. Bronze kan være også nok.

På hjemmebane har vi Adam Rippon,  tog bronze lige efter Oda ved Skate Canada. Rippon vil ikke forsøge en quad, som de to ovenstående, men er han fejlfri, har han potentialet til at slå begge. Husk at han slog Takahashi ved Japan Open.

De to andre amerikanske herrer er Armin Mahbanoozadeh og Stephen Carriere, der begge havde skuffende resultater ved sidste sæsons Grand Prix'er. Carriere gør sin sæsondebut, mens Mahbanoozadeh endte på en 4. plads ved Nebelhorn Trophy.

Mange af de andre herrer har ligesom Takahashi også deltaget ved NHK Trophy. Canadiske Shawn Sawyer endte på en samlet 5. plads, men han var faktisk nr. 3 efter det korte program. Kevin van der Perren leverede imponerede spring i sit lange program, men hans mange andre svagheder holdt ham på en 8. plads. Adrian Schultheiss endte på en lidt skuffende 10. plads, mens Denis Ten efter en nedsmeltning i det lange program endte på en 12. plads. Han har dog potentialet til at gøre meget mere.

Endelig har vi den regerende Junior VM sølvmedaljetager Nan Song, som gør sin senior Grand Prix debut. Ligesom de mange andre Junior VM medaljetagere har han også chancen for at gøre sig bemærket.

Mine forudsigelser
GULD - Daisuke Takahashi JPN
SØLV - Adam Rippon USA
BRONZE - Nobunari Oda

Se hele deltagerlisten her.

Skate America forudsigelser - Parløb

Tyske Aliona Savchenko og Robin Szolkowy gør deres sæsondebut ved Skate America. Her er de ved isshowet 'All That Skate Seoul' i Sydkorea. (Foto: Reuters Pictures)

Sæsonens fjerde Grand Prix, Skate America 2010, begynder nu på fredag og finder sted i Portland, Oregon i USA. Konkurrencen starter af med parløbernes korte program.

De regerende VM sølvmedaljetagere og to gange tidligere verdensmestre Aliona Savchenko og Robin Szolkowy gør endelig deres sæsondebut. Parret vil være de altoverskyggende favoritter til guldet, også selvom de skulle lave nogle fejl. En nedsmeltning som ved sidste års Trophée Eric Bompard kunne dog få dem et trin længere ned af podiet.

Det bliver også en spændende kamp om sølv og bronze. Wenjing Sui og Cong Han har lige vundet sølv ved sidste uges Cup of China, og de er igen en trussel til medalje. Det bliver spændende at se, om de kan score lige så godt her, nu hvor jetlag og udmattelse kan spille ind. Sølv og bronze burde kvalificere dem til Finalen, men en 4. plads måske er nok. Gør de det, bliver de de første skøjteløbere nogensinde, som kvalificerer sig til både junior og senior Grand Prix Finalen det samme år. Vil de så deltage ved begge konkurrencer?

Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch har også lige vundet deres første Grand Prix sølv (ved Skate Canada), og deres personlige bedste er kun under ét point mindre en Sui og Hans. Som Canadas nu ledende par vil der nok være en del mere opmærksomhed på dem og pres på, at de kvalificerer sig til Finalen. Ligesom Sui og Han vil de heller ikke længere have fordelen ved at skøjte på hjemmebane.

Hjemmebanefavoritterne er de regerende nationale mestre Caydee Denney og Jeremy Barrett, som dog skuffede med deres 5. plads ved NHK Trophy. Med mere forberedelsestid burde de forhåbentlig klare sig bedre. Deres landsmænd Marissa Castelli og Simon Shnapir, som endte på en tæt 4. plads ved Skate Canada, deltager også.

Et andet juniorpar er russiske Ksenia Stolbova og Fedor Klimov, som gør deres seniordebut her. Parret startede sæsonen ud med at vinde begge deres JGP'er, og de slog faktisk Sui og Han i den ene. De er desuden teknisk stærke og har god præsentation, så de kunne måske overraske her.

Mine forudsigelser
GULD - Aliona Savchenko/Robin Szolowy GER
SØLV - Wenjing Sui/Cong Han CHN
BRONZE - Caydee Denney/Jeremy Barrett USA

Se hele deltagerlisten her.

Cup of China videoer - Parløb

Qing Pang/Jian Tong (guld) - kort program "Nocturne in C sharp minor" af Frederic Chopin
Score: 60.62 (#1)


...og det lange program "Liebestraum" af Franz Liszt
Score: 116.85 (#1)


Wenjing Sui/Cong Han (sølv) - kort program "Country Dance" af Josh Turner
Score: 59.58 (#2)


...og det lange program "City Lights" af Charlie Chaplin
Score: 111.89 (#2)


Caitlin Yankowskas/John Coughlin (bronze) - kort program "Oblivion" af Astor Piazzolla
Score: 57.86 (#3)


...og det lange program "Ave Maria" af Franz Schubert
Score: 108.86 (#3)


Lubov Iliushechkina/Nodari Maisuradze (4. plads) - kort program "Figaro (fra "The Marriage of Figaro")" af W.A. Mozart (moderne arrangement)
Score: 55.85 (#4)


...og det lange program "Conquest of Paradise (soundtrack)" af Vangelis
Score: 106.24 (#4)


Amanda Evora/Mark Ladwig (5. plads) - kort program "The Mask of Zorro (soundtrack)" af James Horner
Score: 51.46 (#5)


...og det lange program "Nessun Dorma" af Giacomo Puccini
Score: 100.20 (#5)

Cup of China videoer - Herrer

Takahiko Kozuka (guld) - kort program "Soul Medley" af Orin Isaacs
Score: 77.40 (#1)


...og det lange program "Piano Concerto No. 1" Franz Liszt
Score: 156.11 (#1)


Brandon Mroz (sølv) - kort program "The Barber of Seville" af Rossini
Score: 69.84 (#4)


...og det lange program "On the Waterfront" af Leonard Bernstein
Score: 146.96 (#2)


Tomas Verner (bronze) - kort program "Singing In The Rain"
Score: 70.31 (#3)


...og det lange program "Michael Jackson Medley"
Score: 144.50 (#3)


Brian Joubert (4. plads) - kort program "Once Upon A Time in Mexico"
Score: 74.80 (#2)


...og det lange program "Symphony No. 9" af Ludwig van Beethoven
Score: 135.49 (#5)


Tatsuki Machida (5. plads) - kort program "Dark Eyes"
Score: 66.79 (#7)


...og det lange program "Legends of the Fall (soundtrack)" af James Horner
Score: 134.17 (#6)


Samuel Contesti (6. plads) - kort program "Hungarian March" af Hector Berlioz,"La Gazza Ladra (The Thieving Magpie)" af Gioacchino Rossini, "1812 Ouverture" af Petr I. Tchaikovski
Score: 60.60 (#9)


...og det lange program "Panpipes of the Andes"
Score: 138.24 (#4)


Sergei Voronov (trak sig efter skade i det lange program) - kort program "Tango de Roxanne" fra "Moulin Rouge" (soundtrack)
Score: 68.70 (#5)