torsdag den 11. november 2010

Skate America forudsigelser - Herrer

Daisuke Takahashi er favorit til at vinde sin anden Grand Prix guldmedalje i sæsonen. (Foto: Getty Images)

I herrernes disciplin vil tre Grand Prix medaljetagere fra tidligere i sæsonen konkurrere for anden gang.

Den ene er Daisuke Takahashi, som på trods af nogle fejl vandt NHK Trophy med behagelig margin. Han er bare så langt forud med hensyn til programkomponenterne, at han igen kan vinde her, selvom han laver nogle fejl. En top 4 placering er dog nok til at kvalificere ham til Finalen.

Hans landsmand Nobunari Oda tog sølv ved Skate Canada. Oda har normalt solide spring med suveræn kvalitet, men hans manglende evne til at performe har det med at gøre hans programmer noget tørre, hvortil dommerne giver ham lave programkomponenter. Sølv garanterer ham en plads i Finalen, hvor han er regerende sølvmedaljetager. Bronze kan være også nok.

På hjemmebane har vi Adam Rippon,  tog bronze lige efter Oda ved Skate Canada. Rippon vil ikke forsøge en quad, som de to ovenstående, men er han fejlfri, har han potentialet til at slå begge. Husk at han slog Takahashi ved Japan Open.

De to andre amerikanske herrer er Armin Mahbanoozadeh og Stephen Carriere, der begge havde skuffende resultater ved sidste sæsons Grand Prix'er. Carriere gør sin sæsondebut, mens Mahbanoozadeh endte på en 4. plads ved Nebelhorn Trophy.

Mange af de andre herrer har ligesom Takahashi også deltaget ved NHK Trophy. Canadiske Shawn Sawyer endte på en samlet 5. plads, men han var faktisk nr. 3 efter det korte program. Kevin van der Perren leverede imponerede spring i sit lange program, men hans mange andre svagheder holdt ham på en 8. plads. Adrian Schultheiss endte på en lidt skuffende 10. plads, mens Denis Ten efter en nedsmeltning i det lange program endte på en 12. plads. Han har dog potentialet til at gøre meget mere.

Endelig har vi den regerende Junior VM sølvmedaljetager Nan Song, som gør sin senior Grand Prix debut. Ligesom de mange andre Junior VM medaljetagere har han også chancen for at gøre sig bemærket.

Mine forudsigelser
GULD - Daisuke Takahashi JPN
SØLV - Adam Rippon USA
BRONZE - Nobunari Oda

Se hele deltagerlisten her.

Ingen kommentarer: