torsdag den 11. november 2010

Skate America forudsigelser - Parløb

Tyske Aliona Savchenko og Robin Szolkowy gør deres sæsondebut ved Skate America. Her er de ved isshowet 'All That Skate Seoul' i Sydkorea. (Foto: Reuters Pictures)

Sæsonens fjerde Grand Prix, Skate America 2010, begynder nu på fredag og finder sted i Portland, Oregon i USA. Konkurrencen starter af med parløbernes korte program.

De regerende VM sølvmedaljetagere og to gange tidligere verdensmestre Aliona Savchenko og Robin Szolkowy gør endelig deres sæsondebut. Parret vil være de altoverskyggende favoritter til guldet, også selvom de skulle lave nogle fejl. En nedsmeltning som ved sidste års Trophée Eric Bompard kunne dog få dem et trin længere ned af podiet.

Det bliver også en spændende kamp om sølv og bronze. Wenjing Sui og Cong Han har lige vundet sølv ved sidste uges Cup of China, og de er igen en trussel til medalje. Det bliver spændende at se, om de kan score lige så godt her, nu hvor jetlag og udmattelse kan spille ind. Sølv og bronze burde kvalificere dem til Finalen, men en 4. plads måske er nok. Gør de det, bliver de de første skøjteløbere nogensinde, som kvalificerer sig til både junior og senior Grand Prix Finalen det samme år. Vil de så deltage ved begge konkurrencer?

Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch har også lige vundet deres første Grand Prix sølv (ved Skate Canada), og deres personlige bedste er kun under ét point mindre en Sui og Hans. Som Canadas nu ledende par vil der nok være en del mere opmærksomhed på dem og pres på, at de kvalificerer sig til Finalen. Ligesom Sui og Han vil de heller ikke længere have fordelen ved at skøjte på hjemmebane.

Hjemmebanefavoritterne er de regerende nationale mestre Caydee Denney og Jeremy Barrett, som dog skuffede med deres 5. plads ved NHK Trophy. Med mere forberedelsestid burde de forhåbentlig klare sig bedre. Deres landsmænd Marissa Castelli og Simon Shnapir, som endte på en tæt 4. plads ved Skate Canada, deltager også.

Et andet juniorpar er russiske Ksenia Stolbova og Fedor Klimov, som gør deres seniordebut her. Parret startede sæsonen ud med at vinde begge deres JGP'er, og de slog faktisk Sui og Han i den ene. De er desuden teknisk stærke og har god præsentation, så de kunne måske overraske her.

Mine forudsigelser
GULD - Aliona Savchenko/Robin Szolowy GER
SØLV - Wenjing Sui/Cong Han CHN
BRONZE - Caydee Denney/Jeremy Barrett USA

Se hele deltagerlisten her.

Ingen kommentarer: