fredag den 26. oktober 2018

Skate Canada 2018 forudsigelser - Damer

Medvedeva udfører sit korte program ved Autumn Classic 2018.

Der er masser af spænding i vente hos damerne ved Skate Canada 2018, da de forskellige placeringer på podiet er meget åbne.

På papiret må to gange verdensmester Evgenia Medvedeva være favorit, men forrige sæson spåede noget tvivl, da hun oplevede skade og blev slået af landsmand Agitova ved både EM og OL - Medvedeva tog dog stadig sølv ved disse event. Nu træner hun under Brian Orser, og man kunne ved Autumn Classic godt se, at det var work in progress, da det "kun" blev til sølv. Ikke desto mindre er hendes stabilitet utrolig, så alt andet end en podieplads vil være svær at tro på.

Den nærmeste konkurrent kommer nok fra landsmand og anden tidligere verdensmester Elizaveta Tuktamysheva, som ser ud til at være på vej mod toppen igen. Denne sæson har hun vundet begge sine Challenger event og landet sin triple axel - dog ikke helt rent endnu. Hendes styrke er klart springene, da hun ikke har samme kvalitet i piruetter og koreografi.

Japanske Wakaba Higuchi kom ikke til OL, men til gengæld tog hun revanche ved VM, hvor det flot blev til sølv. Higuchi er kendt for sin power og flotte spring, men ved sæsonåbneren Autumn Classic betød adskillige springproblemer en skuffende 5. plads. Hun har røbet, at det skyldes en fodskade, og at denne stadig plager hende.

Landsmand Mako Yamashita gør sin GP-debut. Forrige sæson overraskede den 15-årige japaner de fleste ved at tage bronze ved Junior VM, og hun kan måske overraske igen, da hun er i stand til at udføre flotte spring - programkomponenterne mangler stadig polish. Denne sæson er det blevet til to bronzemedaljer i Challenger Serien, hvor hun gang på gang har udvist forbedringer.

Også 15-årige Daria Panenkova gør sin GP-debut. Forrige år tog hun guld og sølv ved JGP'erne og kvalificerede sig til Finalen. Denne sæson er hun dog lidt af et spørgsmålstegn, da hun ikke har konkurreret internationalt, og ved nogle interne russiske konkurrencer var hendes normale pålidelighed ikke til at se.

Mens både Medvedeva og Panenkova har skiftet væk fra Eteri Tutberidze, så er Elizabet Tursynbaeva vendt tilbage til hendes gamle træner. Indtil videre ser det lovende ud, da hun har taget sølv ved begge sine Challenger event med gode fremførelser og tilhørende gode scores.

Hold også øje med Mariah Bell, der har én GP-medalje på sit resumé (sølv i 2016). Amerikaneren har både spring og præsentation til at score højt, men hun mangler typisk stabilitet på sine svære kombinationer. Ved Nebelhorn Trophy blev det til en 4. plads.

Mine forudsigelser
1. Evgenia Medvedeva RUS
2. Elizaveta Tuktamysheva RUS
3. Elizabet Tursynbaeva KAZ
4. Mako Yamashita JPN
5. Wakaba Higuchi JPN
6. Maria Bell USA
7. Daria Panenkova RUS
8. Starr Andrews USA
9. Alaine Chartrand CAN
10. Yura Matsuda JPN
11. Alicia Pineault CAN

Se flere detaljer her.

Skate Canada 2018 forudsigelser - Isdans

Hubbell/Donohue udfører deres rytmedans ved Skate America 2018.

Vi har et umiddelbart tæt felt hos isdanserne ved Skate Canada 2018, idet mange par har scoret inden for samme rækkevidde i deres første konkurrencer.

Favoritter er dog stadig regerende VM-sølvvindere Madison Hubbell og Zachary Donohue, som vandt forrige uges Skate America med høje scores. Amerikanerne får ikke meget tid til at implementere forbedringer, men hvis de kan undgå dumme fejl, virker sejren til at være deres.

Deres nærmeste konkurrenter vil være Piper Gilles og Paul Poirier, som nu er Canadas nr. 1 isdansepar, og det kan måske give dem et boost. Duoen tog en 6. plads ved det seneste VM, og de kunne nemt tage guld ved sæsonåbneren Nebelhorn Trophy. De er nok favoritter til sølv, men de kan nok tage et skridt op eller ned afhængig af deres konkurrenters dagsform.

Wildcard er Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov, som i lang tid har døjet med svingende fremførelser og dertil svingende resultater, men de har uden tvivl talentet til at tage medalje. Afgørende bliver hans twizzles og balance på løftene. Russerne begyndte sæsonen med en sejr ved Ondrej Nepela Trophhy med særdeles gode scores.

Hvis nogle af favoritterne skulle fejle, kan spanske Olivia Smart og Adria Diaz måske øjne en chance. Parret tog en solid 12. plads ved VM, og deres sæson har hidtil været god med to sølvmedaljer i Challenger Serien. Med fortsatte forbedringer kan de måske overraske.

Også træningsmakkerne Marie-Jade Lauriault og Romain Le Gac samt Carolane Soucisse og Shane Firus er lovende up-and-coming par. Franskmændene tog en 13. plads ved VM, mens canadierne tog en 14. plads, så det ligger meget tæt. Begge par har tage en bronzemedalje i deres Challenger event denne sæson.

Hold også øje med Anastasia Skoptcova og Kirill Aleshin, som gør deres GP-debut. Parret kommer fra en flot juniorsæson med guld ved både JGPF og Junior VM, men det er lidt ubetryggende at de ikke har konkurreret denne sæson endnu (ej heller de russiske testløb). Lad os håbe, at de ikke er endnu et russisk juniorpar, som ikke kan klare senior niveauet.

Mine forudsigelser
1. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
2. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
3. Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov RUS
4. Olivia Smart / Adria Diaz ESP
5. Marie-Jade Lauriault / Romain Le Gac FRA
6. Carolane Soucisse / Shane Firus CAN
7. Anastasia Skoptcova / Kirill Aleshin RUS
8. Shiyue Wang / Xinyu Liu CHN
9. Robynne Tweedale / Joseph Buckland GBR
10. Haley Sales / Nikolas Wamsteeker CAN

Se flere detaljer her.