onsdag den 6. februar 2019

Four Continents 2019 forudsigelser - Herrer

Boyang Jin, Shoma Uno og Junhwan Cha er blandt favoritterne hos herrerne.

Topherrer som Nathan Chen og Yuzuru Hanyu har meldt afbud ved Four Continents Figure Skating Championships 2019, men vi kan stadig få en tæt kamp mellem de regerende medaljevindere.

Guldfavorit er japanske Shoma Uno, som tog sølv her sidste år. Han har haft en rigtig god sæson med to GP-sejre og sølv ved Finalen. Det er dog endnu ikke blevet til fejlfrie løb back-to-back, men Uno har det højeste scoringspotentiale i feltet grundet sin høje sværhed (multiple quads) og flotte præsentation.

Kinesiske Boyang Jin er den forsvarende 4CC-mester, men han er lidt af et wildcard til denne konkurrence pga. en hidtil skuffende sæson med en 5. og 9. plads ved GP'erne. Hans fremførelser ved de nationale mesterskaber i slut december var dog yderst lovende, og med sine mange quads er han også i stand til at score højt.

4CC-debutant Junhwan Cha har haft en overraskende god sæson med bronze ved begge sine GP'er samt Finalen. Den 17-årige sydkoreanske herre laver typisk en småfejl her og der, men han virker til at være en stabil løber. Dog havde han en dårlig konkurrence ved de nationale mesterskaber i start januar (som han dog vandt).

På hjemmebane har vi Jason Brown, som er den regerende 4CC-bronzevinder. Amerikaneren har flotte piruetter og præsentation, men manglen på quad betyder, at han afhænger af rivalernes fejl for at komme på podiet.

Vincent Zhou slog Brown ved amerikanske mesterskaber mod sølv. Zhou løb umiddelbart solidt ved GP'erne, men utallige underrotationer på sin quads bliver ved med at plage ham og trække hans scores ned. Hans placering vil svinge meget med, hvor hårdt det tekniske panel vil slå ned på hans spring.

Canada sender Keegan Messing og Nam Nguyen. Messing tog sølv ved Skate Canada, men sidenhen har hans resultater dalet lidt grundet fejl på hans normalt solide quad tåloop. Nguyen tog en 6. og 5. plads ved GP'erne, men flotte løb ved de nationale mesterskab betød, at han genvandt sin nationale titel.

Mine forudsigelser
1. Shoma Uno JPN
2. Junhwan Cha KOR
3. Boyang Jin CHN
4. Jason Brown USA
5. Keegan Messing CAN
6. Vincent Zhou USA
7. Nam Nguyen CAN
8. Kazuki Tomono JPN
9. Keiji Tanaka JPN
10. Tomoki Hiwatashi USA

Se flere detaljer her.

Four Continents 2019 forudsigelser - Damer

De japanske damer Sakamoto, Kihira og Mihara er favoritter podiet.

Vi har et stærkt felt hos damerne ved Four Continents Figure Skating Championships 2019. Japan håber på at dominere podiet ligesom forrige gang, men andre damer har måske en chance for at forhindre dette i at ske.

16-årige Rika Kihira gør sin 4CC-debut efter en stærk sæson med sejre ved begge sine GP'er samt Finalen. Det blev dog "kun" sølv ved de nationale mesterskaber, men hendes layout med i alt tre triple axeler er også high risk-high reward. Hun holder sin skæbne i egne hænder, men hvis der er nok fejl, kan de andre damer sagtens true hende.

Forsvarende mester Kaori Sakamoto kommer også fra en super sæson med to GP-medaljer og senest en lidt uventet sejr ved de nationale mesterskaber. Styrker er hendes fart og eksplosive spring, og også præsentationen har forbedret sig meget. Hun har haft et par usikre korte programmer denne sæson, men ellers er hun en stabil løber.

Four Continents-mesteren fra 2017 Mai Mihara er nok den mest pålidelige løber i feltet med lutter rene fremførelser denne sæson. Det har medført sølv og en 4. plads ved GP'erne og så en 4. plads ved de nationale mesterskaber. Hun har god sværhed, men få underrotationer og lavere komponenter har medført lidt lavere scores.

Amerikanske Bradie Tennell gør sin 4CC-debut. Hun er generelt en solid løber, hvilket har medført en 3. og 4. plads ved GP'erne, men småproblemer med hendes 3-3 kombinationer denne sæson har betydet lidt lavere placeringer end forventet. Med rene løb kan hun måske true til en podieplads, hvis japanerne laver nogle fejl.

Værtnation USA sender også Mariah Bell og Ting Cui, der har forskellige styrker og svagheder. Bell har øget sit stabilitet, men hun mangler stadig at mestre 3-3 kombinationen. Up-and-coming Cui har flotte og svære spring, men hun har det med at bombe det ene segment i løbet af en konkurrence.

Sydkoreanske Eunsoo Lim har smukke rene spring, men hun har endnu ikke udfoldet sit scoringspotentiale til tops, da hun som regel har et par fejl her og der. Denne sæson har hun bl.a. taget bronze ved Rostelecom Cup.

Mine forudsigelser
1. Rika Kihira JPN
2. Kaori Sakamoto JPN
3. Mai Mihara JPN
4. Bradie Tennell USA
5. Eunsoo Lim KOR
6. Mariah Bell USA
6. Elizabet Tursynbaeva KAZ
7. Ting Cui USA
8. Yelim Kim KOR
9. Hanul Kim KOR
10. Alaine Chartrand CAN

Se flere detaljer her.