onsdag den 15. februar 2017

Four Continents 2017 forudsigelser - Damer

Osmond, Mihara, Higuchi og Chen er blandt medaljekandidaterne hos damerne.

Med den regerende mester Satoko Miyahara ude af Four Continents Championships 2017 er feltet vidt åbent hos damerne. Mange har opnået lignende scores på et eller andet tidspunkt i løbet af sæsonen, så dagsformen vil gøre den endelige forskel.

Ikke desto mindre kommer canadiske Kaetlyn Osmond som en lille favorit, da hun har haft den bedste sæson i feltet med to GP-sølvmedaljer og en 4. plads ved Finalen. Hun har vist super stabilitet i det korte program, men mangler endnu at løbe et rent langt program. Osmond har endnu ikke vundet en medalje ved et ISU mesterskab (hun endte på en 6. plads her forrige år), men hvis hun kan replikere hvad hun har gjort indtil videre denne sæson, burde hun kunne tage en medalje.

Team Japan er lidt svækket, men ikke desto mindre kan de sende tre medaljekandidater. Mai Mihara har haft en flot senior debutsæson med bronze og en 4. plads ved GP'erne. Hun er teknisk stærk med pålidelige og svære spring, men hun mangler stadig lidt i programkomponenterne.

Landsmand Wakaba Higuchi har også bronze og 4. plads fra GP'erne. Hun er kendt for sine store spring, og hendes præsentation er også langsomt blevet mere raffineret. Med rene løb kan hun score højt, men til tider kan hun miste koncentrationen sent i sit program og lave nogle dumme pop.

To gange regerende 4CC-bronzevinder Rika Hongo måtte lidt skuffende tage en 5. og 6. plads ved GP'erne, hvor det tekniske panel var hårde ved hende mht. til underrotationer. Disse fejl koster altid dyrt på den tekniske score, og derfor skal hun arbejde hårdt på at rotere sin spring, hvis hun vil på podiet igen.

Hos team USA har tidligere 4CC-mester Ashley Wagner igen takket nej, og det øger måske presset på den nykronede nationale mester Karen Chen. Hun har store spring og flotte piruetter til at score højt, men problemer i det korte program og underrotationer på sin 3-3 plejer at holde hende under sit potentiale.

Mirai Nagasu er den regerende sølvvinder, men hun har kæmpet med nerver og underrotationer gennem hele sæsonen. Hun har ellers gjort lovende forbedringer på sine spring, men under rampelyset har hun det med at bukke under. 4CC plejer dog at være en god konkurrence for hende, så en lille medaljechance er der.

Landsmand Mariah Bell overraskede alle med sølv ved Skate America, og hun har generelt opnået stabile resultater gennem sæsonen. Især hendes friløb har været hendes styrke, men laver hun ofte dyre fejl i det korte program, som koster hende en højere placering.

Canada sender en stærk trio, og foruden Osmond har de Gabrielle Daleman og Alaine Chartrand. Daleman havde to solide 4. pladser ved GP'erne, og hun virkede særdeles stærk ved de nationale mesterskaber, hvor hun tog sølv. Chartrand har til gengæld haft en hård sæson, idet hun har kæmpet med at lande sine spring rent.

Hold også øje med kinesiske Zijun Li, som har bronze fra denne konkurrence i 2014. Hun er en elegant løber, som før har scoret højt, men hun mangler ofte power og stamina i sit lange program.

Mine forudsigelser
1. Kaetlyn Osmond CAN
2. Mai Mihara JPN
3. Wakaba Higuchi JPN
4. Gabrielle Daleman CAN
5. Mirai Nagasu USA
6. Karen Chen USA
7. Mariah Bell USA
8. Rika Hongo JPN
9. Zijun Li CHN
10. Elizabet Tursynbaeva KAZ

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: