tirsdag den 14. februar 2017

Four Continents 2017 forudsigelser - Parløb

Duhamel/Radford, Yu/Zhang og Sui/Han er blandt favoritterne i parløb.

Vi har et spændende og ret åbent felt hos parløberne ved Four Continents Championships 2017, da de fleste par i feltet var haft deres op-og-ned ture denne sæson. Derudover gør to regerende medaljetagere deres sæsondebut efter operation i off-sæsonen.

Småfavoritter er dog nok Meagan Duhamel og Eric Radford, som har vundet guld her to gange før. Denne sæson har canadierne vundet to GP'er, men en mindre nedsmeltning ved Finalen medførte skuffende bronze. Parret havde stadig småproblemer med spring og kast ved de nationale mesterskaber, hvor de havde tonet en smule ned for sværheden, så de regerende verdensmestre skal vise forbedringer, hvis de vil være sikre på guld.

Det nye par Xiaoyu Yu og Hao Zhang har haft en flot debutsæson, hvor de senest tog sølv ved Finalen. Det ret klassiske par kan udføre store spring og kast med god pålidelighed, og derfor spås deres medaljechancer for at være gode. Guld er sagtens i rækkevidde, hvis de mere erfarne par kikser på nogle elementer.

Også Cheng Peng og Yan Jin har haft en lovende start sammen, med to GP-medaljer og en tur til Finalen. Især deres korte program har været en styrke, men duoen får svært ved at udgøre en medaljetrussel, med mindre hun får landet side-om-spring i friløbet; noget hun næsten ikke er lykkedes med endnu.

De regerende 4CC-mestre Wenjing Sui og Cong Han er et stort spørgsmålstegn, da de ikke har konkurreret denne sæson, da hun har undergået operation på begge fødder. De regerende VM-sølvvindere er kendt for store og svære kast, men deres side-om-side spring vil nok stadig være et sårbart punkt for duoen given hendes tid væk fra isen.

Liubov Ilyushechkina og Dylan Moscovitch tog en 5. plads her forrige år, og denne sæson har de solidt snuppet to GP-bronzemedaljer. Parret scorer godt på grund af deres stærke kemi og flotte løft, men deres svaghed er især hendes spring. Med rene løb kan canadierne udgøre en medaljetrussel.

Landsmænd Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro konkurrerede ikke i GP'erne, da hun kom sig over en hjernerystelse, men ved deres sæsondebut ved de nationale mesterskaber kunne de solidt tage bronze. Parret har normalt solide spring og kast, men lidt sløsede løft plejer at skade dem.

Nygifte Alexa Scimeca og Chris Knierim havde deres livs løb her forrige år, hvor de tog sølv, men parret har ligesom Sui/Han heller ikke konkurreret denne sæson, da hun har undergået maveoperation. Parret har flotte kast og twist, men side-om-side spring har altid været en svaghed.

De nykronede nationale mestre Haven Denney og Brandon Frazier tog flot sølv ved Skate America, men de har sidenhed været lidt op og ned, og selv ved de nationale mesterskaber kæmpede de med spring og kast. I dette felt skal de skære kraftigt ned på fejlene, hvis de vil ende i top 5.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
2. Xiaoyu Yu / Hao Zhang CHN
3. Wenjing Sui / Cong Han CHN
4. Cheng Peng / Yang Jin CHN
5. Liubov Ilyushechkina / Dylan Moscovitch CAN
6. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN
7. Alexa Scimeca Knierim / Chris Knierim USA
8. Haven Denney / Brandon Frazier USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: