lørdag den 11. december 2010

Grand Prix Finale - Savchenko/Szolkowy er overbevisende i guldsejr

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy er i karakter i deres lange program. (Foto: Getty Images)

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy var forsat i topform i det lange program. De startede ud med deres sædvanlige store kast triple flip og udførte ligeledes en ren 3tåloop+3tåloop sekvens. De spillede lidt sikre og udførte senere kun side-om-side double salchows, men de sluttede programmets sidste sekunder af med en kast triple salchow. Deres rene program scorede dem et sæsons bedste på 136.32 point, og de tog overbevisende karrierens anden GPF-guld.

Qing Pang og Jian Tong havde desværre en del småproblemer i deres program. Først singlede han det ene spring i deres 2axel+2axel sekvens, hvorefter hun doublede deres side-om-side triple tåloops. Af en eller anden grund blev deres parpiruette kendt ugyldig, og senere i programmet havde Pang hånden på isen på deres kast triple loop. Disse fejl betød, at de opnåede dagens værste tekniske scores, men høje programkomponenter betød, at de blev på deres andenplads.

Deres landsmænd Wenjing Sui og Cong Han startede ud med at lande solide side-om-side 2axel+2axel i sekvens, men Sui faldt på deres kast quad salchow. Den eneste anden fejl i programmet var på deres side-om-side triple tåloops, som Han landede på to fødder. Deres kast triple flip og triple twist var som altid gode. Deres score på 117.55 point er et nyt personligt bedste og var nok til at trække dem op til bronze.

Lubov Iliushechkina og Nodari Maisuradze leverede et næsten fejlfrit program, der bl.a. indeholdt side-om-side triple salchow og 3tåloop+2tåloop sekvens samt kast triple lutz og loop. Parret scorede et nyt personligt bedste på 117.38 point, hvilket trak dem op på en 4. plads

Landsmændene Vera Bazarova og Yuri Larionov havde desværre et usikkert program. Hun havde et step-out på deres side-om-side triple tåloops, og på deres 2axel+2axel sekvens faldt hun på det første spring, men han faldt på det andet. Dette trak dem ned på en samlet 5. plads Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch leverede et solidt program, hvori den eneste fejl var hendes fald på deres side-om-side triple salchows. Dette var dog ikke nok til at rykke dem op.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
210.7211
2Qing PANG / Jian TONG

CHN
189.9322
3Wenjing SUI / Cong HAN

CHN
179.0443
4Lubov ILIUSHECHKINA / Nodari MAISURADZE

RUS
177.4454
5Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV

RUS
176.8035
6Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
169.5766

Se flere detaljer på isuresults.com

Ingen kommentarer: