søndag den 22. november 2009

Savchenko og Szolkowy vinder Skate Canada

Robin Szolkowy kaster Aliona Savchenko i deres lange program. (Foto: daylife.com)

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy var overbevisende i debutten af deres lange program til musikken "Out of Africa". De udførte bl.a. en side-om-side 3tåloop + 3tåloop sekvens, en høj kast tripel flip, en dødsspiral ud af et danseløft, svære løft samt et kast tripel salchow i slutningen af programmet. Deres eneste fejl var, at de begge singlede deres side-om-side dobbeltaxel.

Deres lange program scorede dem et nyt personligt bedste på 132.55 point. Deres samlede score blev 206.71, hvilket slog den gamle verdensrekord på 206.54 point sat af Xue Shen og Hongbo Zhao. Savchenko og Szolkowy modtog desuden et 10-tal fra en dommer på programkomponenten fremførelse (performance/execution), hvilket er første gang under det nye bedømmelsessystem. Parret kvalificerer sig selvfølgelig til finalen.

Maria Mukhortova og Maxim Trankov startede deres lange program godt med en høj tripel twist, god side-om-side 3tåloop-2tåloop kombination og en dobbeltaxel. Desværre løsnede Trankovs støvlerem sig, og de blev bedt om at standse programmet af dommeren, så de kunne ordne det. Efter en kort pause fortsatte de programmet som intet var hændt. De fik en fradrag på 2 point pga. afbrydelsen, men deres LP score på 119.91 point var mere end nok til at skaffe dem sølvet. De har ligeledes kvalificeret sig til finalen.

Bronzemedaljen vandt Jessica Dubé og Bryce Davison, som havde et par problemer i programmet. Davison singlede den første axel i deres planlagte side-om-side 2axel + 2axel sekvens, og Dubé snublede på tripel salchowen. De havde nogle gode løft samt en smuk kast tripel lutz, men derefter havde Dubé hånden på isen ved deres kast tripel loop, og deres parpiruette blev kendt ugyldig, da Dubé lagde foden på isen. Deres lange program scorede 109.03 point, hvilket ikke var nok til at slå Dan Zhang og Hao Zhang i en tie-breaker. Parret er derfor kun førstereserve til finalen.

På 4. og 5. pladsen har vi hhv. Anabelle Langlois og Cody Hay (CAN) og Caydee Denney og Jeremy Barrett (USA), der begge skøjtede solide programmer. Alt i alt var parrenes konkurrence af meget høj kvalitet.

Parrenes podium:
Guld - Aliona Savchenko/Robin Szolkowy GER - 206.71
Sølv - Maria Mukhortova/Maxim Trankov RUS - 185.71
Bronze - Jessica Dubé/Bryce Davison CAN - 166.93

Se hele stillingen her.

Ingen kommentarer: