onsdag den 13. november 2013

Trophée Eric Bompard 2013 forudsigelser - Herrer

Chan, Yan og Hanyu er blandt medaljefavoritterne ved Trophée Eric Bompard 2013.

Som altid vil herrernes konkurrence være svær at forudsige. Alle i feltet har allerede konkurreret i én Grand Prix denne sæson, så der bliver kamp om finalepladserne.

Favorit er den regerende verdensmester Patrick Chan, som startede sæsonen med en sejr ved Skate Canada. Her var han ikke fejlfri, men han holdte sig på fødderne og fik leveret de fleste elementer. Trophée Bompard plejer at være en god konkurrence for Chan, da han har vundet den de tre forrige gange, han har deltaget.

Yuzuru Hanyu tog sølv efter Chan ved Skate Canada, hvor han dog lavede kostbare fejl i begge programmer. Han har sværhedsgraden til at true Chan, men han skal undgå dumme flops i det korte program og udmattelse i det lange. Hanyu skal helst tage en top 2 placering for at gå videre til Finalen.

Kinesiske Han Yan overraskede med en sejr ved Cup of China. Ligesom de to ovenstående herrer har han grundløbet og de store spring, omend han ikke har helt samme sværhedsgrad i det lange program. En top 3 placering sikrer ham en tur til Finalen.

Jason Brown imponerede i det korte program ved Skate America, men usikkerheder i det lange program trak ham ned på en samlet 5. plads. Amerikaneren har stærk præsentation og piruetter, men en usikker triple axel og mangel på quad gør det svært for ham at ende på podiet.

Den eneste franske herre i feltet er den regerende TEB bronzevinder Florent Amodio, som tog en 6. plads ved Cup of China. Hans lave placering skyldtes til dels dyre fejl på quad salchow og manglende kombinationer; den sidstnævnte fejl har han mulighed for at rette til denne konkurrence.

Michael Brezina tog en 4. plads ved Skate Canada. Præsentationsmæssigt er han ikke helt så udadgående som de andre topherrer, men tjekken har dog de store spring. Han har dog en tendens til at lave dumme fejl i anden halvdel af sit lange program.

Svenske Alexander Majorov tog en 7. plads ved Skate America. Han er i stand til at udføre de svære spring, men kvaliteten er ikke helt på niveau med de andre herrer. Desuden vil hans programkomponenter formentlig ligge i bunden i feltet.

Nan Song tog sølv ved TEB for to år siden, men han skuffede begge ved Cup of China med en 8. plads.

*Chafik Besseghier og Ross Miner har trukket sig fra denne konkurrence - begge pga. ankelskader.

Mine forudsigelser
1. Patrick Chan CAN
2. Yuzuru Hanyu JPN
3. Han Yan CHN
4. Jason Brown USA
5. Michal Brezina CZE
6. Florent Amodio FRA
7. Nan Song CHN 
8. Alexander Majorov SWE

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: