onsdag den 4. december 2013

GP Final 2013 forudsigelser - Herrer

Chan, Hanyu, Machida og Oda vender tilbage til Grand Prix Finalen.

Vi har et springstærkt felt ved herrernes konkurrence ved Grand Prix Finalen. Især værtsnation Japan har noget at heppe på.

Favorit på papiret må være Patrick Chan, som kommer fra to GP-sejre og tre verdensrekorder ved TEB. Spring og præsentation er i topklasse i selv dette felt, men han har dog svagheder. Forrige år skuffede han med bronze ved Finalen, og han har ikke været kendt for at løbe stærk, når konkurrencen holdes i Asien.

Japans topherre er lidt overraskende Tatsuki Machida, som også vandt begge sine GP'er. Han har udvist stærke spring og solide fremførelser, men lig forrige sæson skal man håbe, at han ikke peaker for tidligt: forrige sæson tog han en sidsteplads ved Finalen og senere en skuffende 9. plads ved de nationale mesterskaber efter en stærk GP-sæson.

Den regerende GPF-sølvvinder er Yuzuru Hanyu. Han har de store spring, men han har udvist en del sårbarhed med flops i det korte program og store kiks på quads i sit lange program. Han formår dog som regel lande en triple spring alligevel, hvilket holdet ham oppe.

Nobunari Oda har haft en solid GP-sæson med bronze og sølv, men han skal gøre mere for at imponere (den japanske topherre ved Finalen får ekstra betænksomhed ved udvælgelsen til Vinter OL). Han får brug for at lande alle sine spring i håb om at overhale sine landsmænd.

To unge herrer overrasker med en finaleplads i deres første senior GP-sæson. Maxim Kovtun holder sig oppe med at lande to quads i sit korte program, men dyre fejl i det lange program har det med at trække ham ned.

Han Yan har potentialet (aka spring og grundløb) til at overraske, men han er nok stadig lidt for grøn til at man kan forvente topniveau fra ham hver gang.

Mine forudsigelser
1. Patrick Chan CAN
2. Tatsuki Machida JPN
3. Yuzuru Hanyu JPN JPN
4. Nobunari Oda JPN
5. Maxim Kovtun RUS
6. Han Yan CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: