torsdag den 24. oktober 2013

Skate Canada 2013 forudsigelser - Herrer

Hanyu, Oda, Chan og Abbott deltager i denne uges Skate Canada 2013.

Herrernes felt ved Skate Canada er meget dybt, da vi har hele seks tidligere Grand Prix vindere på deltagerlisten.

Småfavorit er Patrick Chan, som er den regerende verdensmester. Hans stærke grundløb sikrer ham altid høje programkomponenter, og hans quads sørger for at holde den tekniske score i orden på trods de fejl, han til tider laver. Han startede dog sæsonen med at tabe til Nobunari Oda ved en sommerkonkurrence (han udførte kun det lange program). Han har et forspring, men han kan ikke tåle at lave alt for mange fejl, hvis de andre herrer løber til deres potentiale.

Japan sender en stærk trio. Yuzuru Hanyu har haft en stærk sæson, og han startede ligeledes denne sæson stærkt med en sejr ved Finlandia Trophy. Ligesom Chan er Hanyu også den komplette pakke, da han har programkomponenterne og springene, så rene programmer kan vel føre til guld.

Nobunari Oda er den regerende Skate Canada bronzevinder, og han startede også sæsonen stærkt med en sejr ved Nebelhorn Trophy. Oda har også en relativ solid quad, og han får brug for springet, da programkomponenterne vil være en smule lavere end Chan og Hanyus.

Takahito Mura imponerede forrige år ved at kvalificere sig til VM i et stærkt japansk felt. Han startede sæsonen med sølv ved Ondrej Nepela Trophy med solide scores.

USA sender Jeremy Abbott som deres topherre. Han er stærk i præsentation, men springene forbliver hans nemesis. Især pålideligheden på quaden er lav, så han må helst ikke lave fejl på de andre spring for at ende på podiet. Abbott startede sæsonen med en individuel 3. plads ved Japan Open.

Landsmand Ross Miner tog en 5. plads forrige år, men det bliver svært for ham at toppe den placering i år. Ligesom Abbott er hans quad meget usikker; han kiksede begge forsøg ved Ondrej Nepela Trophy, hvor det blev en lidt skuffende 4. plads.

Den regerende juniorverdensmester Joshua Farris gør sin GP-debut. Han er en solid all-around løber, men quaden er forståeligt ikke et stabilt spring hos ham endnu. Farris begyndte sæsonen med bronze ved US Int'l FS Classic.

Den regerende EM bronzevinder Michal Brezina har de store spring, men han har aldrig været en tidlig sæsonløber. Han begyndte sæsonen lidt skuffende med en 6. plads (sidst) ved Japan Open.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Patrick Chan CAN
3. Nobunari Oda JPN
4. Jeremy Abbott USA
5. Takahito Mura JPN
6. Joshua Farris USA
7. Michal Brezina CZE
8. Ross Miner USA
9. Andrei Rogozine CAN
10. Ellajd Balde CAN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: