onsdag den 11. december 2019

Fejlfri Kostornaia tager guldet ved GPF 2019

Alena Kostornaia udfører sit lange program til "Twilight".

Det tekniske niveau nåede hidtil usete højder hos damerne ved Grand Prix Final 2019/20 i kunstskøjteløb, hvor adskillige triple axeler og quads blev forsøgt (og landet).

Første-seedede Alena Kostornaia var nerver af stål, da hun i det korte program var fejlfri med triple axel, triple lutz og triple flip-triple tåloop. Med en SP rekord på 85.45 point kunne hun dermed tage en solid føring. Perfektionen fortsatte i friløbet, hvor hun landede to triple axeler og seks andre triple spring rent. Hendes samlede score på 247.59 point var også en ny rekord, og Kostornaia tilhører nu en fin klub af damer, som har vunder JGPF og GPF back-to-back.

Den russiske mester Anna Shcherbakova leverede sit hidtil bedste korte program med double axel, triple flip og triple lutz-triple loop, og et personligt bedste på 78.27 point gav hende en solid 3. plads. I friløbet forsøgte hun tre quads, og her blev det til en flot quad lutz-triple tåloop, men hun faldt på en ny quad flip; den anden quad lutz blev kendt underroteret. De andre triple spring var flotte, og med en sejr i segmenetet kunne hun rykke op til sølv.

Trioen blev rundet af med deres træningsmakker Alexandra Trusova, som forsøgte vanvittige layouts; i det korte program faldt hun dog på triple axel (<), og fejlen placerede hende på en fjern 5. plads. I friløbet planlagde hun hele fem quads, og hun blev også den første dame til at lande quad flip. Hun doublede dog quad salchow og faldt på en quad tåloop (<). Scoringspotentialet er enormt, men for nu måtte hun nøjes med bronze.

Den forsvarende mester Rika Kihira lå sidst efter det korte program, da hun havde fod på sin triple axel og dernæst faldt på triple flip-triple tåloop (<). I friløbet forsøgte hun stadig ikke lutz, men til gengæld forsøgte hun quad salchow, men hun faldt på denne. Resten af programmet var dog solidt med seks triple spring (den anden triple axel blev kendt underroteret), og hun kunne rykke op på en 4. plads.

Amerikanske Bradie Tennell leverede to nær rene programmer - kun i alt 3 underrotationer kostede lidt på scoren. Hun kunne dermed tage en hæderlig 5. plads. Den regerende verdensmester Alina Zagitova tog en foreløbig 2. plads efter et flot kort program, men et skuffende friløb med et fald og adskillige underrotationer trak hende ned på en skuffende sidsteplads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Alena KOSTORNAIA
RUS
247.5912
2Anna SHCHERBAKOVA
RUS
240.9231
3Alexandra TRUSOVA
RUS
233.1853
4Rika KIHIRA
JPN
216.4764
5Bradie TENNELL
USA
212.1845
6Alina ZAGITOVA
RUS
205.2326

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: