mandag den 21. januar 2013

EM 2013 forudsigelser - Isdans

Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev er de regerende EM sølvvindere. (Foto: Getty Images)


EM 2013 starter af med isdanserne, hvor de regerende mestre Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat desværre er ude med skade. Dette medfører, at sejren er vidt åben til det par, som virkelig kan løbe til dets bedste.

Med franskmændenes skade er russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev næst i rækken. Parret er to gange EM sølvvindere, og denne sæson er det blevet til to Grand Prix sølv og en tur til Finalen, hvor de dog efter et fald i fridansen måtte nøjes med en 5. plads. Parret har opnået store forbedringer i koreografi og teknik denne sæson, så kan de kan løbe fejlfrit, burde titlen være deres.

De andre guldfavoritter er nok Anna Cappellini og Luca Lanotte, som tog en meget tæt 4. plads her forrige år. Denne sæson startede med et tab til Bobrova/Soloviev ved Finlandia Trophy, men italienerne slog russerne ved Grand Prix Finalen, hvor de med deres 4. plads opnåede sæsonens bedste score blandt feltet. Parrets høje levels giver dem en teknisk fordel.

De regerende bronzevindere Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov har ikke slået nogle af de to ovenstående par denne sæson, og de står derfor som bronzefavoritter. Parret er blevet mere stabile på de tekniske elementer, men deres fridans har ikke fået de pæneste ord på vejen. De skal nok håbe på nogle fejl fra toppen - hvilket ikke er umulig - for at stige et trin.

Landsmænd Ekaterina Riazanova og Ilia Tkachenko tog en tæt 5. plads forrige år. Parret har taget to GP bronzemedaljer denne sæson, men deres mere anonyme koreografi betyder som regel lavere programkomponenter. Derudover har de haft store problemer med deres levels denne sæson. De virker dog sikre på en top 4 placering.

Resten af feltet ligner ikke medaljepotentiale, men hold alligevel øje med tyske Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi, som har chance for at nå en karrieres bedste EM 5. plads.

Mine forudsigelser
1. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
2. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
3. Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov RUS
4. Ekaterina Riazanova / Ilia Tkachenko RUS
5. Nelli Zhiganshina / Alexander Gazsi GER
6. Julia Zlobina / Alexei Sitnikov AZE

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: