fredag den 27. november 2009

Kostumer - Mao Asada

Det korte program
Musik: "Waltz Masquerade" af Aram Khatchaturian

Efter sin sejr ved VM 2008 skiftede japanske Mao Asada træner til russiske Tatiana Tarasova. Dette betød et helt nyt stilskifte for Asada; væk var de lette og legesyge programmer og ind kom de tunge og dystre (læs: russiske) programmer, og kostumerne skulle selvfølgelig matche stilskiftet. Asada valgte at bruge musikken og koreografien fra sit lange program fra sidste sæson og lave det om til sit nye korte program, og kostumerne er mere eller mindre redesign af det, hun bar ved forrige VM: En kjole med lange ærmer, blondeoverdel, choker samt et orgie af blomster ved halsudskæringen.

Ved Trophée Eric Bompard bar hun en pastelblå version, jeg ikke brød mig om, da farven gik i et med isen. Kjolen lignede desuden en bryllupskjole fra 80'erne med alt det marengslignende pynt ved udskæringen, og skørtet bestod af så meget stof, at det foldede sig sammen, når hun skøjtede. Det er meningen, at Asada skal portrættere en ung pige ved sit første bal, men her ligner hun en bedstemor.

Bedømmelse: 2.00/10.00

Ved Rostelecom Cup var kjolen skiftet til en ny. Underligt nok hader jeg ikke den lyserøde farve, nok fordi den skiller sig ud fra isen. Skørtet er lettere, og blomterne ved udskæringen ligner faktisk blomster. En forbedring omend en lille en.

Bedømmelse: 3.00/10.00

Det lange program
Musik: "Prelude No. 3 op. 2 "Bells of Moscow" " af Sergei Rachmaninov

Mange folk hadede Asadas kostume ved Japan Open (t.v), men underligt nok kunne jeg værdsættet idéen i det mærkværdige design: sort og mørkeblåt stof, der snor sig om forsiden og løber op af bagsiden i striber samt sjove handsker. Asadas musik til det lange program er virkeligt (virkeligt!) dystert, og en pæn kjole ville simpelthen ikke passe til dette.

Bedømmelse: 3.00/10.00

Ved Trophée Eric Bompard og Rostelecom Cup bar hun igen en ny kjole. Den var sort og rød, og jeg synes at den forestiller, at hun bliver opslugt af helvedes ild. Kjolen i sig selv er igen ikke pæn, men den passer til musikken, og så er den sjov at se på.

Bedømmelse: 3.50/10.00

Galafremvisning
Musik: "Caprice" af Paganini

Jeg besluttede at tilføje kostumet fra Asadas galafremvisning, da galaprogrammet oprindeligt skulle have været hendes korte program. Tarasova syntes dog, at programmet ville se bedre ud med en vifte og ændrede programmet til gala.

Af en eller anden grund så laver Tarasova altid pænere galakostumer til Asada end konkurrencekostumer. Igen et mærkværdigt design, men i det mindste drukner det ikke Asada (og det har pailletter!). Asadas kostumer bekræfter, at der er en sammenhæng mellem succesen af kostumer og succesen af et program. Alle hendes konkurrenceprogrammer har indtil videre været katastrofer, men alle hendes galafremvisninger har været fuld af liv og god koreografi.

Bedømmelse: 7.50/10.00

P.S. Ifølge rygter planlægger Mao Asada at bruge et nyt kostume ved hver nye konkurrence i sæsonen.

Ingen kommentarer: