onsdag den 11. februar 2015

Four Continents 2015 forudsigelser - Damer

Gold, Miyahara, Park og Hongo er blandt medaljekandidaterne hos damerne.

Feltet er måske ikke så dybt som herrerne (eller toptungt som damerne ved EM), men damernes felt ved Four Continents 2015 er fyldt med talentfulde up-and-comers.

Der er ingen storfavorit, men amerikanske Gracie Gold må stadig anses for den dame med mest potentiale til at slå resten af feltet. Hun har de store spring og får de høje programkomponenter, og ved US Nationals løb hun da også solidt, omend ikke perfekt. Pålideligheden er der ikke altid, men hendes jævne løb plejer stadig at score højere end de fleste.

Den japanske mester Satoko Miyahara har til gengæld stor pålidelighed med springene, men ofte vil deres lille størrelse holde hende tilbage. Nøglen bliver nok at få de store kombinationer fuldt roteret, da de har givet hende nogle problemer denne sæson.

Rika Hongo er den eneste GPF-deltager i feltet. Hun har også imponeret med sin gode springstabilitet, men ting som en lidt sløset præsentation og underrotation på de store kombinationer har gjort det svært for hende at score i den høje liga.

USA sender også Polina Edmunds. Hun kæmpede med det korte program ved GP'erne, men hun så ud til at være på ret kurs ved US Nationals. Igen bliver nøglen at lande springene i det korte program, da hun har al sværhedsgraden til at lande på podiet.

Landsmand Samantha Cesario er kendt for sin stabilitet, der normal får hende tæt på, men ikke helt oven på podiet. Det er især hendes triple-triple forsøg i det korte program, som har kostet hende. Med et lidt lavere scoringspotentiale har hun brug for fejl fra de andre damer for at lande på podiet.

Canada sende Gabrielle Daleman og Alaine Chartrand. Begge forsøger de svære spring, men de faste 2-3 fejl samt mere upolerede præsentation gør det svært for dem at score rigtig højt (endnu).

Værstnation Sydkoreas bedste medaljehåb er So Youn Park. Hun har også svære spring i sit repetoire, men et par småfejl og lidt tilbageholdende fremtræden på isen plejer at koste hende nogle point. Hun har dog udvist god pålidelighed, hvilket kan placere hende højt i top 10.

Outside shots er Zijun Li og Yuka Nagai. Li har de svære spring, men dårlige fremførelser og manglende overbevisning har holdt hende tilbage. JGPF-deltager Nagai har haft stærke korte programmer denne sæson, men har haft problemer med at holde sammen på nerverne i det lange.

Mine forudsigelser
1. Gracie Gold USA
2. Satoko Miyahara JPN
3. Rika Hongo JPN
4. Polina Edmunds USA
5. Samantha Cesario USA
6. So Youn Park KOR
7. Gabrielle Daleman CAN
8. Alaine Chartrand CAN
9. Yuka Nagai JPN
10. Zijun Li CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: