lørdag den 7. december 2013

Davis/White tager femte GPF-titel med verdensrekord

Davis og White udfører deres kurveløft i fridansen (foto: Getty)

Isdansernes fridanse ved Grand Prix Finalen 2013 var nervepirrende til sidste ende, hvor især top 2 overgik dem selv.

Førerne Meryl Davis og Charlie White leverede igen en teknisk og præsentationsmæssig meget stærk fremførelse til "Scheherazade". Parret opnåede level 3 på den cirkulære trinsekvens, men resten af elementerne blev tildelt level 4. Deres FD score på 113.69 point er en ny verdensrekord, og amerikanerne kunne snuppe karrierens femte GPF sejr.

Rivaler Tessa Virtue og Scott Moir gav god modstand, og de havde måske dagens mest emotionelle og forbedrede fremførelse. Deres diagonale trinsekvens var level 3, mens resten af elementerne var level 4. Deres score på 112.41 point var en verdensrekord, indtil Davis/White slog den (igen). Canadierne måtte igen nøjes med GPF-sølv, men de har bevist, at de stadig kan true Davis/White i OL-guldkampen.

Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat havde en solid og charmerende fridans. De opnåede level 3 på trinsekvenserne, mens resten af elementerne var level 4. De kunne dermed rykke op og tage deres fjerde GPF-bronzemedalje.

Russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev så ud til at løbe stærkt, indtil han havde et fald på nogle forbindende trin efter et løft. De faldt til en samlet 4. plads.

Kaitlyn Weaver og Andrew Poje undgik store fejl, men der var små usikkerheder fra ham i trinsekvenserne, som kun blev tildelt level 2. Anna Cappellini og Luca Lanotte løb en fin dans, men de modtog også lave levels på trinnene. De to par endte på en 5.- og 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1Meryl DAVIS / Charlie WHITE

USA
191.3511
2Tessa VIRTUE / Scott MOIR

CAN
190.0022
3Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
169.1153
4Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
166.7234
5Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
165.0445
6Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE

ITA
156.5866

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: