lørdag den 7. december 2013

Hanyu tager sejr ved Grand Prix Finalen 2013

Yuzuru Hanyu er på knæ efter sit lange program (foto: Getty).

Topherrerne skuffede måske i går, men i dag fik de fleste mere end leveret over forventning.

Fører Yuzuru Hanyu lagde ud med et fald på en quad salchow, men han kom stærkt igen og leverede resten af programmet uden fejl og med passion. Det blev til en quad tåloop og otte triple spring deriblandt to triple axeler i anden halvdel, omend han halvkiksede den afsluttende kombinationspiruette, som kun blev tildelt level 1. Hanyu er vist den første herre til at bryde 100 i den tekniske score i det fri, og en ny personlig bedste FS score på 193.41 point sikrede ham sejren. Den OL-plads er vist så godt som sikret.

Patrick Chan gjorde et flot comeback efter sit skuffende korte program. Det nær fejlfrie program havde to quad tåloops, en triple axel og fem andre triple spring. Ligesom Hanyu havde han også problemer med kombinationspiruetten, som han snublede ud af. En FS score på 192.61 point var mere end nok til sølv.

Ligesom Hanyu begyndte Nobunari Oda et fald på en quad, men han kom igen og landede en quad tåloop-triple tåloop og seks triple spring - kun en triple loop blev landet på to fødder. En FS score på 175.02 point sikrede ham bronze.

Landsmand Tatsuki Machida gjorde bod for sit korte program ved med et nær rent langt program; to quad tåloops og seks triple spring blev det til. I dette felt kunne scoren på 170.37 point trække ham op på en samlet 4. plads.

Maxim Kovtun forsøgte denne gang "kun" to quads, og det var en god plan: han fik udført to quads (salchow med vending ud) og fem triple spring i sit program, hvilket scorede ham et nyt personligt bedste på 164.32 point. Samlet rykkede han op på en 5. plads.

Han Yan havde et par småproblemer, da han faldt på sin eneste triple axel og havde hånd på triple lutz. Han fik stadig landet en quad tåloop-triple loop og fem andre triple spring. I dette felt betød disse fejl et fald til en samlet 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Yuzuru HANYU

JPN
293.2511
2Patrick CHAN

CAN
280.0822
3Nobunari ODA

JPN
255.9633
4Tatsuki MACHIDA

JPN
236.0364
5Maxim KOVTUN

RUS
233.2455
6Han YAN

CHN
232.5546

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: