torsdag den 8. december 2016

GPF 2016 forudsigelser - Herrer

Chan, Hanyu, Fernandez og Uno er blandt favoritterne hos herrerne.

Hele fire herrer fra forrige år vender tilbage til Grand Prix Final 2016, og det bliver noget af en nævekamp at komme på podiet igen.

Første-seedede herre er vores to gange verdensmestre Javier Fernandez, som nemt vandt begge sine GP'er. Spanieren har program- og springmæssigt holdt sig med hvad han kan bedst, og det har indtil videre betalt med stabilitet. I dette dybere felt er dette måske ikke nok til sejren, men han har i hvert fald en god chance for at tage sølv for tredje gang i træk.

Tre gange regerende GPF-mester Yuzuru Hanyu har i vanlig form ikke været i bedste form under GP'erne - hvor det blev stadig blev sølv og guld - men chancen er, at han peaker igen ved Finalen. Med tre forskellige quads i sit repertoire og gode præsentation har han det højeste scoringspotentiale i feltet, men han for brug for at være i topform, hvis han vil forsvare sin titel.

Regerende bronzevinder Shoma Uno har imponeret denne sæson med GP-guld og sølv, og det har til det skyldes introduktionen af en ret stabil quad flip. Han har ikke de store svagheder, idet præsentation og grundløb også ligger i top, men han kan godt åbne døren med urene landinger på sine sværeste spring.

Patrick Chan har ligesom Fernandez også vundet begge sine GP'er denne sæson, til trods for at han har haft problemer med springene i sit korte program. Han har ikke råd til samme fejl her, da han ulig ovenstående ikke forsøger to forskellige quads i det korte program. Derfor er rene løb et must, hvis han vil forbedre sin 4. plads fra forrige år.

Amerikanerne er lidt out-siders i dette felt. Nathan Chen har en 4. plads og sølv fra GP'erne, og med fire forskellige quads i sit repertoire har han uden tvivl det mest ambitiøse layout i feltet. Scoremæssigt er han dog ikke med toppen, da renheden på springene og præsentationen stadig mangler noget arbejde.

Landsmand Adam Rippon er i sin hidtil bedste form, og han kommer med to GP-bronzemedaljer. I dette felt er han nok overmatchet, idet han kun forsøger én quad i løbet af begge sine programmer - alt kan dog ske, da quads har det med at gøre uforudsigelig ting med herrerne.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Javier Fernandez ESP
3. Shoma Uno JPN
4. Patrick Chan CAN
5. Nathan Chen USA
6. Adam Rippon USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: