torsdag den 8. december 2016

GPF 2016 forudsigelser - Isdans

Virtue/Moir, Papadakis/Cizeron og Shibutani/Shibutani er medaljefavoritter i isdans.

Vi har et utroligt spændende isdansefelt ved Grand Prix Final 2016, hvor det vil blive en utroligt tæt kamp om enhver medalje og placering.

Første-seedede par er Tessa Virtue og Scott Moir, som faktisk bare mangler en GPF-titel for at fuldende deres trofæer. Canadierne vandt Skate Canada med solide løb, men de udviste stadigvæk store forbedringer ved NHK Trophy, som de vandt med rekord scores. Lignende løb kan vel være nok, men denne gang kæmper de mod træningsmakkerne på deres hjemmebane.

To gange regerende verdensmestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron vandt sikkert Trophée de France, men de måtte nøjes med sølv ved NHK Trophy efter fejl i begge løb. Kvaliteten er dog stadig i top, og med fejlfrie løb vil det blive en smagssag om hvem der fortjener sejren.

Anden-seedede Maia Shibutani og Alex Shibutani kommer med deres hidtil bedste GP-sæson med to sejre. De regerende VM-sølvvindere har igen to velmodtagne danse, og med stærke løb har de en fin chance for deres første GPF-medalje. Parret må dog ikke lade døren være åben i den korte dans, hvor de indtil nu har tabt point pga. levels.

Landsmænd Madison Chock og Evan Bates er de to gange regerende GPF-sølvvindere, men i år er konkurrencen bare så meget hårdere. Parret kommer solidt med to GP-sølvmedaljer, men deres åbning til medalje bliver uden tvivl at ramme de tekniske elementer - fejl på twizzles straffes hårdere i dette felt.

Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev måtte nøjes med bronze i deres første GP, men de kunne sikkert snuppe guld i deres anden GP på hjemmebane. Parret er altid teknisk solide, men de har endnu ikke formået at score blandt de bedste. Derfor skal der nok fejl til fra toppen, hvis russerne vil rykke op i medaljerækken.

Det blev en 6. plads forrige år til Madison Hubbell og Zachary Donohue, men amerikanerne har chancen for at forbedre sig. Deres fridans har flot velkoreograferet, men kort dansen forbliver deres svaghed. Med de rette ændringer kan parret måske overraske.

Mine forudsigelser
1. Tessa Virtue / Scott Moir CAN
2. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
3. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
4. Madison Chock / Evan Bates USA
5. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
6. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: