tirsdag den 8. december 2015

JGPF 2015 forudsigelser - Damer

Tsurskaya, Sotskova, Shiraiwa og Honda er blandt favoritterne hos juniordamerne.

For andet år i træk bliver det Rusland vs. Japan hos damerne ved Junior Grand Prix Finalen. De russiske damer har vundet titlen de seneste fem gange, men japanerne har både springkraften og præsentationen til at udgøre en medaljetrussel.

Favorit er nok 14-årige Polina Tsurskaya, som levede op til forventningerne og vandt begge sine JGP'er med enorme scores. Hun er kendt for sine eksplosive spring af høj sværhed, og indtil videre er hun en stabil konkurrent. Meget kan selvfølgelig ske siden vi så hende for 2 måneder siden, men med rene løb burde hun snuppe titlen.

Landsmand Maria Sotskova vandt JGPF i 2013, men det blev kun til en 4. plads forrige år. Hun er dog skadesfri denne sæson, hvor hun for første gang vandt begge sine JGP'er. Hun har pålideligheden og de svære spring, men har måske ikke helt samme power og/eller ubesværethed som andre i feltet.

Mange japanske JGP-debutanter er blevet hypet, men det var ukendte Yuna Shiraiwa, som overraskende blev den højeste seedet med to JGP-sejre. Hun har hele tre triple-triple kombinationer i sit repertoire - måske ikke med størst højde - men vigtigst af alt er hun en stabil løber.

Der har været meget snak om 14-årige Marin Honda, og forståeligt nok da hun er den komplette pakke med elegant præsentation og flotte spring. Hun tog sølv og guld ved sine JGP'er, men hun siden sin internationale debut i 2012 aldrig løbet rene konkurrencer. I dette felt har hun ikke råd til fejl, da rivalerne har god chance for fejlfrie løbe.

Mai Mihara tog sølv ved begge sine JGP'er. Hun har solide spring og præsentation, men hendes scoringspotentiale er nok ikke blandt de højeste i dette felt. Hun tog senest en 8. plads ved de japanske juniormesterskaber, så hun skal helst slå sine landsmænd og tage medalje, hvis hun vil i betragtning til Junior VM.

Russiske Alisa Fedichkina er den fjerde finalist, som gjorde sin JGP-debut denne sæson, her med en 4. plads og sølv. Hun har også potentiale til at snuppe en medalje i dette felt, omend hun skal undgå pops, som til tider sniger sig ind.

Mine forudsigelser
1. Polina Tsurskaya RUS
2. Maria Sotskova RUS
3. Yuna Shiraiwa JPN
4. Marin Honda JPN
5. Alisa Fedichkina RUS
6. Mai Mihara JPN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: