tirsdag den 11. januar 2022

EM 2022 i kunstskøjteløb forudsigelser - Herrer

Andrei Mozalev er blot en af mange herrer, som er spået en medaljechance ved EM.

Herrernes felt ved ISU European Figure Skating Championships 2022 virker som en jævnbyrdig - og meget upålidelig - kamp over en stor gruppe navne, og derved har måske op til 7-8 herrer chancen for en medalje afhængig af dagsformen. Både Matteo Rizzo og Mikhail Kolyada deltager ikke, så vi får i hvert fald én ny EM-medaljevinder.

Rusland sender tre EM-debutanter, og presset er højt; formentlig bliver de to højst placerede sendt til OL med Kolyada. Den nykronede russiske mester Mark Kondratiuk skuffede godt nok med en 8. plads ved Rostelecom Cup, men ellers har han være relativ stabil i sine konkurrencer hvor han lander quad tåloop og quad salchow med god pålidelighed. 

På lignende vis kludrede Andrei Mozalev sig også ved sin eneste GP, hvor det blev en 7. plads, mens hans placeringer ved alle andre konkurrencer i løbet af sæsonen bød på en medalje. Hans svaghed har været det korte program, som har begravet ham, hvorimod han har været stærk i friløbet og trukket sig op her.

Evgeni Semenenko overraskede med en 8. plads ved sidste VM, og denne sæson er det bl.a. blevet til bronze ved Skate Canada - der har dog også været middelmådige fremførelser. Blandt de russiske herrer er han måske den mest stabile, men han har nok lavere scoringspotentiale grundet lavere komponenter.

Georgiske Morisi Kvitelashvili er regerende EM-bronzevinder (fra 2020), men man ved aldrig hvad man får med ham: han kan lande alle sine spring, eller han kan falde på dem alle - der er ingen middelvej. Han overraskede med guld ved Rostelecom Cup, hvorefter en nedsmeltning ved Golden Spin resulterede i en 8. plads. 

Tjekkiske Michal Brezina er den eneste anden forrige EM-medaljetager i feltet, da han vandt bronze helt tilbage i 2013. Denne (formentlig sidste) sæson er det blevet til en 6. og 10. plads ved GP'erne. Han har stadig god komponenter, men lavere sværhed og stabilitet gør det usandsynligt for ham at tage medalje uden noget held.

Kevin Aymoz havde nogle forfærdelige resultater i starten af sæson, da han stadig døjede med en skade, men han er langsomt blevet bedre. Ved de franske mesterskaber i december kunne et superb langt program sikre ham titlen. Det er dog uvist, om dette er et tegn på blivende stabilitet. Selv før hans skade kunne han have nedsmeltninger (bevis: 26. plads ved EM 2020).

Lettiske Deniss Vasiljevs har ikke en (stabil) quad i sit repertoire, og det sænker hans scoringspotentiale, men til gengæld har han været en af de mere pålidelige i feltet; ved begge sine GP'er tog han en solid 4. plads. Med sine stærke komponenter kan han måske overraske med en podieplads.

Mine forudsigelser
1. Andrei Mozalev RUS
2. Evgeni Semenenko RUS  
3. Kevin Aymoz FRA
4. Mark Kondratiuk RUS 
5. Morisi Kvitelashvili GEO
6. Deniss Vasiljevs LAT
7. Michal Brezina ITA
8. Gabriele Frangipani ITA
9. Nika Egadze GEO
10. Vladimir Litvintsev AZE

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: