søndag den 12. januar 2014

Gracie Gold snupper guldet ved U.S. Nationals 2014

Gracie Gold udfører et lunge i sit lange program til Tornerose (foto: Getty)

Det blev en nat med både sejrsrus og hjertesorger, da damerne ved de amerikanske nationale mesterskaber 2014 løb deres lange programmer. Se videoer her.

Fører Gracie Gold imponerede med igen et stærkt program, hvor hun fik landet syv triple spring deriblandt triple lutz-triple tåloop og double axel-triple tåloop. Den eneste fejl var step-out og hånd på triple (f)lip. En enorm FS score på 139.57 point betød, at hun kunne tage sin første nationale titel med en stor margin, og billetten til Vinter OL er så godt som sikret.

15-årige Polina Edmunds leverede et teknisk stærkt program, her med seks triple spring. Highlights var triple lutz-triple tåloop og triple flip-half loop-triple salchow, men hun var ikke fejlfri, da hun faldt på en solo triple (f)lip. Dagens andenbedste score på 126.88 point gav hende sølv i sin seniordebut.

Konkurrencens comeback kid var Mirai Nagasu. Hun virkede lidt forsigtig i starten og lagde lidt skævt ud med en underroteret triple flip, men resten af programmet og dets fem triple spring blev udført uden fejl. En FS score på 125.30 point var nok til at give hende bronze.

Det var lidt deja-vu for Ashley Wagner, som igen skuffende endte en plads for lavt for at være sikret en OL-plads. Hun lagde ud med et fald på triple flip-triple tåloop (underroteret) og havde senere et fald på en triple loop. Et par andre spring var på to fødder, og hendes score på 118.03 point holdte hende på en 4. plads.

Wagners stærke sæson vil måske sikre hende en billet til Vinter OL 2014, men om det bliver på bekostning af Edmunds eller Nagasu er endnu uvist. Afgørelsen vil blive offentliggjort i dag (i morgen dansk tid).

Samantha Cesario gjorde et stærkt comeback efter et skuffende kort program. Hun fik landet seks rene triple spring - kun en double axel blev kendt underroteret. Samlet trak hun sig op på en 5. plads.

Christina Gao havde problemer med alle sine spring i anden halvdel, deriblandt to fald, og hun faldt til en skuffende samlet 8. plads.

Samlet resultat


Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: