onsdag den 10. december 2014

Grand Prix Final 2014 forudsigelser - Damer

Wagner, Radionova, Tuktamysheva og Lipnitskaia er blandt favoritterne til GPF-podiet.

Med forrige kvadrennials favoritter på pension og pause, er presset stort for damerne ved Grand Prix Finalen 2014 for at slå sit navn fast som topløberen; dette gælder især for de russiske damer, da dette er den eneste internationale konkurrence, som må have mere end tre løbere fra én nation.

Favorit er nok Elena Radionova, som tog en 4. plads forrige år. Hun er den eneste i feltet, som har vundet begge sine GP'er, og hun gjorde dette med karismatiske og særdeles teknisk svære fremførelser. Med rene løb er hun nok sikret en medalje, og det er de andre damer, som skal løbe rent, hvis de vil have et håb om guld.

Elizaveta Tuktamysheva har også haft en særdeles stærk sæson med sølv og guld ved GP'erne samt fire Senior B-sejre. Denne stabilitet tegner godt for en podieplads, men med sit brøkdel nemmere layout og svagere piruetter, er der stadig nogle andre damer i feltet der kan slå hende, hvis de løber fejlfrit.

Den regerende GPF-sølvvinder Julia Lipnitskaia var før sæsonstart spået til at være one-to-beat, men indtil videre har hun kæmpet meget meget springene, og hun var lidt heldig med at tage sølv ved begge sine GP'er. Stærke piruetter booster dog hendes score, og med rene løb har hun særdeles scoringspotentialet til at tage guld.

Den sidste russer er Anna Pogorilaya, som tog en 6. plads forrige år. Hun tog fint guld ved Skate Canada, men to skuffende programmer i Rusland betød sølv. Hun er ikke så finpudset som de andre piger, men hun forsøger de svære spring, og i dette felt vil rollen som ikke-top russer sikkert gavne nerverne.

Den ene amerikanske dame er Ashley Wagner, som er den regerende bronzevinder. Hun tog sølv og bronze ved sine GP'er, men begge gange havde hun problemer med sin triple-triple og rotation på sine spring. Hun får stadig høje programkomponenter pga. sin præsentation, men hun skal være mere succesfuld med sit tekniske indhold for at tage medalje.

Rika Hongo er substitut for skadede Gracie Gold, og hun er det eneste nye navn hos damerne. Hun overraskede alle med en sejr ved Rostelecom Cup, men det bliver svært for hende at tage medalje her uden fejl fra adskillige favoritterne. Fraværet af forventninger kan dog måske føre til overraskelserne fra japaneren.

Mine forudsigelser
1. Elena Radionova RUS
2. Elizaveta Tuktamysheva RUS
3. Julia Lipnitskaya RUS
4. Ashley Wagner USA
5. Anna Pogorilaya RUS
6. Rika Hongo JPN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: