onsdag den 10. december 2014

Grand Prix Final 2014 forudsigelser - Parløb

Stolbova/Klimov, Duhamel/Radford, Kavaguti/Smirnov og Sui/Han er blandt medaljefavoritterne.

Vi har et spændende felt hos parløberne ved Grand Prix Finalen 2014, hvor adskillige par har chance for guldet.

Småfavoritter er dog nok Ksenia Stolbova og Fedor Klimov, som gør deres første optræden ved Finalen. Russerne vandt begge deres GP'erne med nær fejlfrie programmer, og det er denne stabilitet på både spring og kast, som i hvert fald sikrer dem en plads på podiet. Med fejl har de andre par en chance for at slå dem med deres højere sværhedsgrad.

Et af disse par er Meagan Duhamel og Eric Radford, som tog en 5. plads ved Finalen forrige år. Parret har også vundet begge deres GP'er med gode marginer, og det er takket være deres høje tekniske indhold, som inkluderer side-om-side triple lutzer og kast quad salchow. Canadierne har ikke løbet rent endnu, så deres placering kommer helt an på deres fremførelser de to dage.

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov havde en stærk start på sæson med guld ved Nebelhorn Trophy og Skate America, men de havde en del fejl ved NHK Trophy, hvor det blev til sølv. Finalen har typisk ikke været en god konkurrence for russerne, som dog har elementerne - deriblandt quad salchow - til at true til guld.

Det bliver også en indbyrdes kamp mellem de tre kinesiske par i feltet. Det hidtidige toppar Cheng Peng og Hao Zhang tog bronze og guld ved deres GP'er, og især deres store parelementer er deres styrke. Som altid vil det være hendes side-om-side spring, som kan afgøre det hele, da hun endnu ikke har fået udført dem rent i det lange program.

Wenjing Sui og Cong Han har taget sølv ved begge deres GP'er, men de har udvist store forbedringer fra den ene konkurrence til den næste. De er også kendt for deres store elementer, men side-om-side springene volder dem til tider problemer. De har dog kunne udføre den rent denne sæson.

Det bliver nok umuligt for Xiaoyu Yu og Yang Jin at tage medalje i dette felt. Parret tog også sølv ved begge deres GP'er, og selvom de har forbedret både præsentation og teknik, scorer de endnu ikke højt nok til at være en medaljetrussel i dette felt.

Mine forudsigelser
1. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
2. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
3. Wenjing Sui / Cong Han CHN
4. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
5. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
6. Xiaoyu Yu / Yang Jin CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: