onsdag den 18. november 2015

Rostelecom Cup 2015 forudsigelser - Herrer

Fernandez, Nguyen, Rippon og Kozuka er blandt medaljekandidaterne.

Herrernes felt ved Rostelecom Cup 2015 er ikke helt så dybt, da kun én GP-medaljetager fra tidligere i sæsonen er med. Ikke desto kan vi måske få en spændende kamp om sølv og bronze.

Storfavorit er uden tvivl den forsvarende mester Javier Fernandez, som begyndte sæsonen med en sejr ved Cup of China. Her var han ikke helt perfekt i begge løb, men de stabile quads og fine programkomponenter gør det svært for de andre herrer at nå ham. En top 4 placering vil sikre verdensmesteren en plads i Finalen, som afholdes i hjemlandet.

Sergei Voronov er den regerende sølvvinder, men EM-bronzevinderen har ikke lignet sig selv denne sæson med sløsede løb, der senest førte til en 5. plads ved Cup of China. Det er især rotationen på quaden, der har givet problemer, og uden springene har han ikke meget at falde tilbage på.

Canadiske Nam Nguyen havde en stærk sæson forrige år, hvor det blev til en bronze og 4. plads ved GP'erne og senere en 5. plads ved VM. Han begyndte sæsonen med en lidt skuffende 5. plads ved Skate Canada trods solide spring, men han kunne simpelthen ikke måle sig med de andre herrer i kvaliteten. I dette felt har han dog en bedre chance.

Takahiko Kozuka har hele 13 GP-medaljer på resuméet, men de seneste sæsoner er resultaterne gået ned af bakke pga. skader: forrige sæson blev det kun en 6. og 8. plads ved GP'erne før en 12. plads ved VM. Han er stadig et stort spørgsmålstegn, da han måtte trække sig fra Cup of China grundet ankelskade.

Også Adam Rippon har kæmpet på Grand Prix'erne de seneste år, men han har haft en lovende start med sølv ved Finlandia Trophy og 4. plads ved Skate Canada. Hans triple spring inklusiv axel virker mere stabile, omend hans insisteren på quad lutz (ofte <<) kan holde ham tilbage.

Landsmand Ross Miner også en tidligere GP-medaljevinder, som har oplevet nedadgående resultater de seneste sæsonener. Især quaden og triple-triple giver ham problemer, og senest blev det kun en 7. plads ved Skate America.

Rusland sender også Adian Pitkeev, som tog en 6. plads ved Skate America, og Mikhail Kolyada som har taget sølv og bronze i Challenger Serien. Begge herrer er i stand til at lande flotte spring, men de mangler mere i præsentationen for at udgøre en reel medaljetrussel. De har dog begge en fin chance for at placere i den øvre halvdel.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Nam Nguyen CAN
3. Adam Rippon USA
4. Mikhail Kolyada RUS
5. Adian Pitkeev RUS
6. Sergei Voronov RUS
7. Takahiko Kozuka JPN
8. Ross Miner USA
9. Peter Liebers GER
10. Ivan Righini ITA
11. Alexei Bychenko ISR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: