torsdag den 19. november 2015

Rostelecom Cup 2015 forudsigelser - Parløb

Kavaguti/Smirnov, Peng/Zhang og Stolbova/Klimov er blandt medaljefavoritterne.

Vi har et særdeles spændende parfelt ved Rostelecom Cup 2015, men også noget uforudsigeligt. Tre par har potentiale til guld, men ingen af disse har definitivt etableret sig som usårlige.

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov sluttede godt nok forrige sæson som Ruslands toppar, men efter en 5. plads ved VM vurderede mange stadigvæk, at deres tid på toppen var ovre. De regerende Europamestre har dog haft en overraskende stærk sæsonstart, senest med en sejr ved Cup of China, hvor de bl.a. debuterede kast quad loop. Med solide løb kan deres høje basisværdi føre dem til guld igen.

De forsvarende mestre Ksenia Stolbova og Fedor Klimov vandt to GP'er forrige sæson, men efter skuffende sølv ved både GPF og EM virker det som om, at deres selvsikkerhed er forsvundet. De olympiske sølvvindere havde en skidt 4. plads ved Skate America, hvor de havde problemer med kast - måske træner de op til quaden, men uden denne har de ikke råd til fejl på deres triples. Parret har dog normalt stærke side-om-side spring, hvilket kan bringe dem foran.

Cheng Peng og Hao Zhang gjorde deres sæsondebut i forrige uges TEB, og de endte på en 4. plads efter hun faldt på side-om-side springet, som hun så ofte har problemer med. Parret fik som bekendt ikke lov til at fremføre deres lange program, så de er stadig lidt af et spørgsmålstegn, men duoen er i stand til at score højt, som bevidnet af deres 4. plads ved forrige VM (den højeste i feltet).

Canadiske Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro havde en skuffende GP-sæson forrige år, men de har forbedret sig hurtigt og denne sæson er det blevet til bronze ved både US Classic og Skate Canada. Parret skal dog undgå fejl med løft, hvis de vil tæt på podiet i dette felt.

Lidt omvendt har vi Tarah Kayne og Daniel O'Shea, som tog guld ved US Classic, men dernæst dykkede ned til en 6. plads ved Skate America. Parret har store elementer (træner kast quad salchow), men de kan til tider kæmpe med stabiliteten.

Det tredje russiske par Natalja Zabijako og Alexander Enbert er en ny duo, men de så meget lovende ud ved Mordovian Ornament, hvor de tog sølv efter Kavaguti/Smirnov. Det er dog uvist, om de kan bygge på denne fremførelse fremadrettet.

Valentina Marchei og Ondrej Hotarek begyndte sæsonen med en sejr ved Lombardia Trophy, men en mindre hjernerystelse ved Skate Canada førte til en 6. plads i det korte program efterfulgt af en tilbagetrækning. Parrets nuværende form er derfor ikke kendt, men de har potentiale til at placere i den øvre halvdel.

Mine forudsigelser
1. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
2. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
3. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
4. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN
5. Natalja Zabijako / Alexander Enbert RUS
6. Tarah Kayne / Daniel O'Shea USA
7. Valentina Marchei / Ondrej Hotarek ITA
8. Hayleigh Bell / Rudi Swiegers CAN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: